Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Tři lidé zemřeli při tragické nehodě. Hlavní tah na Rakousko byl uzavřený

, aktualizováno 24. srpna 2023, 16:23

Vážná dopravní nehoda uzavřela hlavní silnici z Českých Budějovic na Rakousko. V Kaplici na Českokrumlovsku došlo ke střetu osobního automobilu s nákladním vozidlem. Při tragédii zemřeli tři lidé. V osobním vozidle cestoval starší pár. Podle policie řidič osobního vozidla pravděpodobně přehlédl při vyjíždění z vedlejší silnice kamion.

Vozidla se střetla v Kaplici na hlavní silnici E55 na křižovatce s ulicí Omlenická. „Při nehodě bohužel zemřeli tři lidé,“ potvrdil Budějcké Drbně policejní mluvčí Milan Bajcura.

Ten později odpoledne poskytl bližší komentář k tomu, co se při nehodě nejspíš stalo. „Řidič Škody Octavie pravděpodobně přehlédl při vyjíždění z vedlejší silnice kamion jedoucí po hlavní silnici E55 u Kaplice a došlo ke střetu. Vozidla zůstala mimo komunikaci,“ uvedl Bajcura, řidič nákladního vozidla byl podle něj při střetu vymrštěn z vozu.

Silnice byla v místě nehody kompletně uzavřená. Milan Bajcura sdělil, že ve směru od Českých Budějovic řídila dopravu policie, od Dolního Dvořiště radili řidičům strážníci. V obou směrech jela vozidla přímo přes Kaplici. Kamiony mohly po objízdné trase jet také.

Nehoda se stala na hlavní silnici E55. Foto: Policie ČR

Na místo nehody vyslalo operační středisko tři sanitky a vrtulník. „V osobním voze cestoval starší pár. Ačkoliv první posádka byla na místě do čtyř minut od přijetí výzvy, nebylo oběma už jak pomoci, neboť oba utrpěli fatální poranění neslučitelná se životem a zemřeli ještě před naším příjezdem. Řidič dodávky bohužel svým zraněním také na místě podlehl a ani jemu neměli záchranáři jak pomoci a lékař musel u všech třech konstatovat smrt,“ uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová

Naposledy zahynuli při nehodě na jihu Čech tři lidé přesně před rokem. Tehdy 24. srpna se na hlavním tahu z Českých Budějovic do Českého Krumlova střetla dvě vozidla. Kromě tří obětí utrpěl další člověk při havárii zranění.

U nehody u Kaplice byl také člen posttraumatického týmu HZS Jihočeského kraje, který poskytuje pomoc svědkovi nehody, informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Motorkář se na křižovatce střetl s kamionem. Zraněním podlehl

Tragická dopravní nehoda se dnes stala ve Strakonicích. Na křižovatce došlo ke střetu motorkáře s kamionem. Muž, který řídil motorku, utrpěl vážná poranění a na místě zraněním podlehl. 

Na jihu Čech je to za čtvrtek druhá tragická dopravní nehoda. Ve Strakonicích došlo ke střetu motorkáře s kamionem. Muž, který řídil motorku, utrpěl vážná poranění a zemřel.

„Dvě tragické nehody se čtyřmi zemřelými je na jeden den hodně vysoký počet. Jezděte bezpečně, obezřetně a berte v potaz panující vysoké teploty,“ sdělila Matějů.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS a HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, policie, kaplice, jihočeský kraj, doprava, omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři lidé zemřeli při tragické nehodě. Hlavní tah na Rakousko byl uzavřený  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.