Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Doprava

Tradiční trhy na Piarisťáku zkrátí běžecký závod. Ten omezí i dopravu

K sobotním a čtvrtečním ránům neodmyslitelně patři tradiční trhy na Piaristickém náměstí. Ty zítřejší, v sobotu 14. dubna, zkrátí běžecký závod Runtour. Kromě trhů ale omezí běžci v budějckých ulicích i dopravu.

ANKETA: Dopravní podnik koupil nové autobusy na stlačený zemní plyn za téměř 173 milionů

Dopravní podnik města České Budějovice oficiálně zprovoznil plnící stanici CNG pro novou flotilu autobusů. Za téměř 173 milionů korun bude mít čtyřiadvacet nových vozů na stlačený zemní plyn, kterým nechybí klimatizace, WiFi nebo USB porty.

CO VY NA TO? Názory na městskou hromadnou dopravu zdarma se různí

Dopravní podnik a město přišly s návrhem, který by od září měl zvýhodnit děti do patnácti let a seniory nad pětašedesát. Ti by měli od nového školního roku jezdit městskou hromadnou dopravou zadarmo. Názory Budějčáků se různí. Jedni tuto novinku...

Na podzim budou hotové obchvaty Strakonic a Němčic

Na podzim budou v jižních Čechách hotové dva dlouho plánované obchvaty. V září by měl být zprovozněn obchvat Strakonic, v říjnu obchvat Němčic na Prachaticku. V létě by mohla začít stavba obchvatu města Chýnov na Táborsku za 430 milionů korun.

Jihočeské silničáře stála zima nejvíc peněz od roku 2012

Jihočeští silničáři měli náklady na letošní zimní sezonu 273,9 milionu korun, meziročně téměř o 36 milionů víc. Je to nejvíc od sezony 2012 až 2013, kdy náklady dosáhly 328,9 milionu. Nejvíce zasahovali silničáři na Prachaticku. Problémy řešili...

Dopravní podnik nakoupí 46 nových autobusů

Dopravní podnik v Českých Budějovicích letos čeká největší nákup vozidel v jednom roce v historii městské hromadné dopravy. Za téměř půl miliardy korun nakoupí 46 nových vozů. Částku by měly z pětaosmdesáti procent pokrýt dotace z Evropské unie.

Budějckou křižovatku Jírovcovy a Pekárenské čeká rekonstrukce. Konečně se dočká semaforů

Velmi frekventovanou budějckou křižovatku Jírovcovy a Pekárenské ulice čeká od pátku 13. dubna rekonstrukce. Kromě úpravy povrchu nebo nových odbočovacích pruhů se dočkáme i nových semaforů.

Mladá řidička nezvládla řízení a narazila do stromu. Vrtulník ji transportoval do nemocnice

Mladá řidička u Čejetic na Strakonicku narazila do stromu a byla s těžkými zraněními letecky transportována do nemocnice. Nehodu vyšetřují strakoničtí dopravní policisté.

Opravy uzavřou část budějcké ulice Na Sádkách

Nové vozovky, vyčištění a dosypání krajnic i úpravy sjezdů se dočká část českobudějovické ulice Na Sádkách. Práce za 2,2 miliony korun začnou už v pondělí 9. dubna a řidiči tam musí do konce pracovního týdne počítat s uzavírkou.

Systém eCall sníží počty obětí nehod, míní odborníci

V Evropské unii každoročně zemře při nehodách více než 25 tisíc osob, dalších zhruba 135 tisíc lidí utrpí těžké zranění. Podle švédských odborníků by každá osmá oběť dopravních nehod mohla žít, pokud by byla včas dopravena do nemocnice.

Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.