Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Drobné kamínky zůstaly v ulici Na Sadech podle normy. Město přesto objednalo mimořádný úklid

Už vice než týden se jezdí po novém tichém asfaltu, který byl položen na jedné z nejdůležitějších dopravních tepen Budějc. Řidiči si však stěžují, že práce Na Sadech nebyly dotaženy do konce. Při průjezdu totiž od vozovky odlétávají drobné kamínky.

Pouze týden stačil dělníkům k rekonstrukci vytížené silnice krajského města. Díky rychlé práci a příznivému počasí se všechno stihlo v kratším čase. Původně se předpokládalo, že se po úseku, kde byly například vyměněny ložné vrstvy nebo položen tichý asfalt, začne jezdit až 21. srpna.

Podle čtenářů Budějcké Drbny však před otevřením nebylo dokončeno vše tak, jak by asi být mělo. „Po asfaltování je nový povrch plný drobných kamínků, stejně tak jako na křižovatce Mánesova – Boženy Němcové. To nemá magistrát technické služby a zametač, který by to mohl vyčistit?“ píše ve facebookové diskuzi čtenář Karel Beneš.

Náměstek primátora Petr Podhola ale jakékoliv pochyby z nedokončené práce města odmítá. „Oprava komunikace Na Sadech byla realizována podle projektu a v souladu s příslušnými normami, byl tam položen tichý asfalt. Po dokončení asfaltové obrusné vrstvy se povrch dle normy opatřuje drobným posypem – podrcený asfalt za tepla. Tento posyp z důvodu protismykové úpravy norma doporučuje na místě ponechat až šest týdnů. Vzhledem k intenzitě provozu se posyp hromadí ve střední části vozovky, bylo proto objednáno mimořádné zametení vozidlem údržby, běžný úklid se zde provádí dvakrát týdně. Tento postup byl projednán a odsouhlasen zhotovitelem stavby. Dnes bude na místě proveden ještě jeden mimořádný úklid.

Řidiči využívající komunikaci Na Sadech častěji by tak mohli být zase o něco klidnější. Po středečním úklidu se pravděpodobnost zasažení čelního skla drobným kamínkem zase o něco sníží.

Štítky Na Sadech, úklid, České Budějovice, Božena Němcová, Carl Franz Benisch, Petr Podhola, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drobné kamínky zůstaly v ulici Na Sadech podle normy. Město přesto objednalo mimořádný úklid  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.