Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Cestu na Včelnou zkomplikuje uzavírka. Stavba Jižní tangenty jde do finále

Několik měsíců budou trvat finální práce na stavbě Jižní tangenty, která tvoří část obchvatu města. Na začátku příštího týdne začne napojování budované okružní křižovatky ve Včelné na stávající komunikaci, která vede z Rožnova na Včelnou. Práce mají trvat až do začátku května.

Práce na připojení nového kruhového objezdu u Včelné začnou v pondělí 13. února. Kvůli tomu musí řidiči počítat se zrušením stávající provizorní silnice, která spojuje Včelnou a Rožnov. „Provizorní komunikaci není možné ponechat do úplného dokončení stavby, protože se nachází v místech napojení Jižní tangenty na stávající komunikaci, je v kolizi s novými větvemi okružní křižovatky,“ uvedla za Jihočeský kraj Hana Brožková z kanceláře hejtmana.

„S ohledem na zkušenosti v loňském roce jsme i pro letošek přijali opaření, která by měly situaci při cestách do Českých Budějovic a zpět výrazně zlepšit,“ okomentoval jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). 

Autobusová a nákladní doprava bude moct využívat část hotové Jižní tangenty a nové okružní křižovatky na silnici I/3. Pod Včelnou se tak napojí zpět na silnici, vedoucí na Lidickou třídu. Dopravu v jedné části trasy budou řídit semafoty. „V době dopravní špičky, to znamená zhruba od 6:30 do 9:00 a od 14:30 do 17:00 hodin, bude provoz řízen pracovníky zhotovitele stavby pro zajištění rychlejšího průjezdu vozidel," dodal kraj v tiskové zprávě.

Uzavírka má podle kraje trvat do 9. května. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeský kraj

Štítky Včelná, kruhový objezd, silnice, Rožnov, Martin Kuba, ODS, Jihočeský kraj, Jižní tangenta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestu na Včelnou zkomplikuje uzavírka. Stavba Jižní tangenty jde do finále  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.