Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidiči více než měsíc neprojedou rušnou křižovatkou

V Českých Budějovicích několik týdnů nebude možné projet křižovatkou ulic Oskara Nedbala a Husova třída. Důvodem je oprava plynovodu, informovalo město. Omezení potrvá od 17. července do 23. srpna. Jde o frekventované místo.

Oprava povrchu silnice v křižovatce Husova a Oskara Nedbala a části ulice Jaromíra Boreckého má zasahovat až po úroveň ulice Josefy Kolářové na sídlišti Vltava.

Stavba bude rozdělena na dvě části. V první budou pracovníci vybrané firmy rekonstruovat plynovod. Poté je vystřídá stavební firma. Ta bude pokračovat v opravě povrchu vozovky.

„Po výměně plynovodu dojde k frézování povrchu komunikace, provedení oprav, odstranění rozbitých chodníkových obrubníků a betonové přídlažby a osazení nových komponentů, pokládce konstrukčních vrstev vozovky včetně nutné opravy podkladních vrstev a také k obnově vodorovného dopravního značení,“ uvedla mluvčí města Jitka Brůha Welzlová.

Práce na obnově plynovodu začnou 11. července a potrvají do 26. září. „Křižovatka Husova x Oskara Nedbala zůstane uzavřena od 17. července do 23. srpna 2023. Průjezd bude umožněn pouze vozidlům MHD, IZS a záchranné službě,“ informovala mluvčí.

V lokalitě poblíž největšího sídliště ve městě Máj nejde o jediné dopravní omezení. V pondělí 10. července začne v Českých Budějovicích oprava jedné z nejvytíženějších silnic ve městě. Opravu Strakonické rozložil Jihočeský kraj do čtyř etap.

Opraví vytíženou silnici. Práce na Strakonické potrvají přes měsíc

V pondělí 10. července začne v Českých Budějovicích oprava jedné z nejvytíženějších silnic ve městě. Opravu Strakonické rozložil Jihočeský kraj do čtyř etap. Práce se dotknou více než 300 metrů dlouhého úseku.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o jednu z nejvytíženějších komunikací ve městě, budou stavební práce rozděleny do 4 etap tak, aby byla zajištěna dopravní obslužnost území alespoň jedním jízdním pruhem v každém směru jízdy,“ uvedl David Hocke z kanceláře jihočeského hejtmana.

Práce potrvají od 10. července do 20. srpna. Opraví se úsek od kruhového objezdu na Husově třídě po sjezdy na silnice I. třídy I/20 a I/3 ve směru na Písek, respektive na Český Krumlov.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky české budějovice, doprava, oprava, plynovod, křižovatka, sídliště, máj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči více než měsíc neprojedou rušnou křižovatkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.