Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Stát hledá zhotovitele severního obchvatu města. Stavět by se mohlo už příští rok

Město je zase o krok blíže k důležité komunikaci, která má propojit výpadovku na Prahu a Plzeň. Ředitelství silnic a dálnic zahájilo hledání zhotovitele této důležité dopravní stavby. Hotová má být v roce 2027.

O zahájení hledání zhotovitele informovalo v tiskové zprávě vedení Českých Budějovic. To se s Ředitelstvím silnic a dálnic domluvilo na spolupráci při stavbě důležité dopravní komunikace. „Tahle silnice je pro budějovickou dopravu naprosto prioritní. V rámci Severní spojky budeme investovat například chodníky, vodovody, kanalizace či veřejné osvětlení – tedy infrastrukturu, bez které se nová komunikace neobejde," uvedl náměstek českobudějovické primátorky Petr Maroš (ODS).

Silnice má měřit 2,3 kilometru a propojí výpadovku na Písek a Prahu. Půjde o dvoupruhovou silnici I. třídy, jejíž součástí bude devět mostů. Povede od okružní křižovatky u Globusu přes řeku směrem k Pražské třídě v Nemanicích. Tady se napojí na Okružní, odkud mohou řidiči pokračovat k dálnici D3, a vyhnout se tak centru města. Vytvoří tak severní obchvat Českých Budějovic. Naváže na dálniční obchvat, který má být hotový na konci roku 2024.

ŘSD vypíše výběrové řízení na stavbu obchvatu Severní spojka v Českých Budějovicích

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypíše v letošním posledním čtvrtletí výběrové řízení na stavbu silničního obchvatu Severní spojka v Českých Budějovicích. Jihočeský krajský úřad vydal na projekt stavební povolení. Na sociální síti X, dříve...

Náklady stavby činí více než 2,57 miliardy korun. České Budějovice do projektu investují 47 milionů korun bez DPH. Stavba by mohla podle jihočeského hejtmana Martina Kuby (ODS) začít v příštím roce. „Nadále platí, že v létě 2024 by mohly začít samotné stavební práce a v roce 2027 by se po Severní spojce mohli projet první řidiči,“ uvedl Kuba.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky doprava, severní spojka, české budějovice, obchvat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stát hledá zhotovitele severního obchvatu města. Stavět by se mohlo už příští rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.