Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Spadlý strom poškodil u Českých Budějovic troleje, provoz na trati byl přerušený

Spadlý strom poškodil ve středu večer trakční vedení na železniční trati u Českých Budějovic. Provoz na trati mezi Táborem a Budějovicemi byl zastavený. Podle webu Českých drah (ČD) trvalo omezení několik hodin, dotklo se regionálních i dálkových spojů. Mezi Českými Budějovicemi a Veselím nad Lužnicí jezdily náhradní autobusy.

Strom do vedení spadl kolem 19:45 v úseku mezi stanicemi Hluboká nad Vltavou-Zámostí a České Budějovice. Správa železnic na sociální síti X uvedla, že poškození trolejového vedení je rozsáhlé a omezení může trvat až do čtvrtečních 05:00. „Pracuje se na opravě trakčního vedení," napsala Správa železnic krátce po 21:00.

Ve čtvrtek ráno Správa železnic na Twitteru uvedla, že omezení provozu na trati trvá do půl 10 dopoledne. „V místě je zavedena kyvadlová náhradní autobusová doprava v úseku České Budějovice - Veselí nad Lužnicí a zpět,“ napsala Správa železnic.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, nehoda, železnice, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spadlý strom poškodil u Českých Budějovic troleje, provoz na trati byl přerušený  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.