Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jeden bez řidičáku, druhý se zákazem řízení

Dva podobné případy řešili dnes 11. 10. a v sobotu 8. 10. 2011 strážníci MP ČB. Dnes 11. 10. 2011 v 2:00 hod. ráno prováděla jedna z hlídek MP ČB kontrolní činnost v ulici Novohradská, kde kolem strážníků projelo vozidlo tovární značky Toyota, jemuž svítilo pouze jedno přední a jedno zadní světlo. Z důvodu podezření ze spáchání dopravního přestupku byl řidič hlídkou, za použití světelného znamení a nápisu STOP, zastaven a vyzván k předložení potřebných dokladů.

Muž však nebyl schopen předložit řidičské oprávnění a tak se prokázal pouze občanským průkazem a tvrzením, že si vozidlo pouze vypůjčil od přítelkyně, aby si mohl sjet koupit dobíjecí kupón do mobilního telefonu. Přes operační středisko MP však bylo zjištěno, že 19letý mladík u sebe řidičský průkaz ani mít nemůže, neboť mu nebyl nikdy vydán. 

Z tohoto důvodu byla na místo přizvána i hlídka policie, které byl případ předán.

Dne 8. 10. 2011 prováděla hlídka strážníků kontrolní činnost v prostoru garáží Slaměný Dvůr, kde si strážníci povšimli podezřelého vozidla modré barvy odjíždějícího bez světel od jedné z garážových kójí. Z důvodu nejisté jízdy byl vůz za pomoci výstražného akustického zařízení a nápisu STOP zastaven v ulici Družstevní, kde byl řidič vyzván k předložení potřebných dokladů od vozidla. Jelikož muž neměl řidičský průkaz, který si údajně zapomněl, prokázal se pouze cestovním pasem a tvrzením, že má vůz pouze zapůjčený.

Při následné kontrole totožnosti 27letého muže však bylo zjištěno, že u sebe mít řidičský průkaz ani nemůže, neboť mu byl zadržen až do roku 2013, do kdy má vysloven zákaz řízení. Z důvodu podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí byla na místo přizvána i hlídka policie, které byl případ předán k dořešení. V případě, že bude muž uznán vinným, mu za jeho jízdu navzdory zákazu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. 

Autor: Mgr. Václav Sup, MPČB

Štítky Toyota, řidičský průkaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden bez řidičáku, druhý se zákazem řízení  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.