Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Víkend ve znamení Velikonoc. Zajděte do zoo nebo na velikonoční stezku

Prodloužený velikonoční víkend už je za dveřmi a na volné dny je naplánováno mnoho kulturních akcí. Vyrazit můžete na velikonoční stezku, do zoo, na Dobrovodskou pouť nebo si zpříjemněte páteční ráno v kavárně Kmen.

Čtvrtek 28. března

Rozhodující zápas Motoru

Díky úternímu vítězství budějckých hokejistů se dlouhá čtvrtfinálová série extraligy přesouvá zpět do Třince. Rozhodující zápas tak sice neuvidí domácí fanoušci v Budvar aréně, mohou ho ale sledovat na náměstí Přemysla Otakara II. Právě tady město spolu s krajem nechá připravit velkoplošnou obrazovku, na které se bude zápas promítat. Poslední rozhodující utkání startuje v 17 hodin.

Pátek 29. března

Krásný Velký Pátek v Kmeni

Velikonoční veselí odstartuje v pátek ráno kavárna Kmen na Lannově třídě. Ta připravila akci s názvem Krásný Velký Pátek vol.2. Připravená bude pizza, pivo, vajíčková pomazánka, sekaná, mrkvový dort, anglické mazanečky a mnoho dalšího. Chybět nebude ani káva, a také nelako kávový drink. Dveře Kmenu se otevírají v 7:30.

Velikonoce v zoo

Velikonoční program si připravila také hlubocká zoo. Na programu je řemeslný jarmark, hudební program a také Velikonoční stezka. Začátek je ve 13 hodin.

Sobota 30. března

Velikonoční stezka u Kněžínka

Pokud chcete velikonoční procházku spojit s dobrým obědem, vyrazte v sobotu ráno na Velikonoční stezku u Kněžínka. Na té se budou všichni návštěvníci snažit zachránit zajíčka Vildu. Chybět nebude tvůrčí dílna, malování na obličej a také živá jehňátka. Začátek je v 10 hodin.

Odemykání Lužnice

V sobotu ráno je také na programu odemykání Lužnice. Už 43. roční splutí Lužnice ze Suchdola nad Lužnicí do kempu Majdalena bude doprovázet tradiční odemykání a také opékání buřtů. Start je v 10 hodin. 

Neděle 31. března

Pouť na Dobré Vodě

V neděli můžete vyrazit na tradiční Dobrovodskou velikonoční pouť. Na návštěvníky čeká jarmark, stánky s občerstvením a na děti pouťové atrakce. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kultura, tipy, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Víkend ve znamení Velikonoc. Zajděte do zoo nebo na velikonoční stezku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.