Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Piráty povede do komunálních voleb Zuzana Kudláčková

O post primátorky Českých Budějovic se bude v podzimních komunálních volbách za Piráty ucházet Zuzana Kudláčková. Jméno lídryně oznámila strana už před časem v tiskové zprávě. Nyní už jsou jasná další jména, která se na kandidátce objeví. Druhé a třetí místo obsadili městští zastupitelé Svatomír Mlčoch a Jan Hošek. Další podrobnosti budou Piráti zveřejňovat na konci května.

Zuzana Kudláčková je členkou Pirátů od roku 2018. Tehdy kandidovala v komunálních volbách z druhého místa. Od té doby je českobudějovickou zastupitelkou. V letošním roce bude pro České Budějovice pirátskou jedničkou. „Věřím, že v dalším volebním období budeme mít více prostoru pro naši pirátskou politiku a hodnoty založené na svobodě, informované společnosti, transparentnosti a slušnosti. České Budějovice jsou navíc město s obrovským potenciálem, který není plně využit, na to se chceme zaměřit,“ komentovala Zuzana Kudláčková. Stěžejními tématy jsou pro ní dostupné bydlení, sociální oblasti a drobné majetkové dispozice.

Jako další se na pirátské kandidátce představují budějčtí zastupitelé Svatomír Mlčoch nebo Jan Hošek, kteří kandidují z první a druhého místa. První pětici kandidátů uzavírají studentka Pavla Heyduková a budějcký aktivista Martin Novotný. Nechybí ale ani stávající městský zastupitel Jan Nepomuk Piskač nebo Dan Leština z krajského zastupitelstva.

Další podrobnosti ke kandidátce a programu bude strana zveřejňovat na konci května. V komunálních volbách v roce 2018 získali Piráti 12,19 procenta hlasů. Nakonec zůstali v opozici stejně jako ODS a KSČM.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, Piráti, obce, České Budějovice, Zuzana Kudláčková, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Česká pirátská strana, Jan Hošek, Svatomír Mlčoch, Martin Novotný, ODS, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piráty povede do komunálních voleb Zuzana Kudláčková  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.