Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Zeman znovu zdůraznil, že pro Jihočeský kraj je důležité vybudování druhého hospice

I druhý den návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Jihočeském kraji byl hodně nabitý. Po ranní návštěvě v operačním středisku Policie České republiky v Budějcích se vydal směr jih, kde postupně zavítal do Větřní, Loučovic, potkal se s obyvateli Lipenska, Velešína a den zakončil návštěvou firmy Jihostroj.

Při setkání ve Větřní, kde je velké procento sociálně vyloučených osob, zmínil, že stát by měl podporovat pouze ty, kteří neodmítají nabídnutou práci. Ostatním by příspěvky měl snížit. „Je to samozřejmě tvrdé stanovisko, ale říkám ho všude, kam přijdu, jako své přesvědčení. Je to jediný způsob, jak dosáhnout zmenšení sociální tenze,“ řekl Zeman, který rovněž jako starosta Krák nesouhlasí se zákonem o příspěvku na bydlení.

V Loučovicích padla zmínka o Státním podniku Lesy České republiky. Podle prezidenta by se nemělo vyvážet nezpracované dřevo do zahraničí. „Je nesmysl, aby se surové dřevo vyváželo do Rakouska nebo Německa. Nemůžeme se dívat na zisk jednoho podniku, musíme sledovat zisk celého území. My teď vyvezeme dřevo třeba do Finska, tam z něj vyrobí nábytek a my si jej zase dovezeme zpátky do republiky. To není dobrý obchod,“ uvedl Zeman, jenž se pokusí zasadit o obnovu provozu v bývalých papírnách.

Ve Velešíně pak prezident poblahopřál starostu Klímovi, který je ve funkci od roku 2002. Je to prý důkaz toho, že už něco dokázal. Znovu také zazněla prosba o vybudování dalšího hospice na jihu Čech. „Já si myslím, že důstojné umírání je kus života těžkého a že bychom naše starší spoluobčany neměli nechávat jako vyřazené ledničky v léčebnách dlouhodobě nemocných, ale že bychom jim měli zajistit důstojné umírání,“ přidal Zeman, který už se na výstavbu druhého takového zařízení ptal hejtmana Jiřího Zimoly.

Při diskusi se zaměstnanci Jihostroje znovu potvrdil, že je zastáncem co nejrychlejšího přijetí eura v České republice. Zdůraznil však, že pokud by země vstoupila do eurozóny s kurzem 27,50 za euro, prodělal by každý mezi šesti až deseti procenty na svých úsporách.

Štítky Miloš Zeman, návštěva, Jihočeský kraj, Česko, Jihostroj, Velešín, Větřní, Loučovice, České Budějovice, dřevo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeman znovu zdůraznil, že pro Jihočeský kraj je důležité vybudování druhého hospice  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.