Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Varování meteorologů: Jihočeský kraj čekají silné bouřky a přívalové deště

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před silnými bouřkami, které by se mohly o víkendu objevit v České republice. Varování platí od sobotní 14. hodiny i pro Jihočeský kraj.

Nad střední Evropou se udržuje nevýrazné tlakové pole a je tak možné, že v teplém a vlhkém vzduchu se v sobotu odpoledne a večer budou tvořit silné bouřky. Ty mohou být doprovázeny i přívalovými dešti, při kterých by mohlo spadnout ojediněle až 40 milimetrů srážek.

Prozatím platí výstraha pro Jihočeský kraj, Karlovarský kraj, Plzeňský kraj a část Středočeského kraje. Zde se bouřky mohou vytvářet nejen v sobotu, ale i v noci na neděli a částečně také v neděli přes den. Varování meteorologů ale může být v průběhu rozšířeno rovněž pro další kraje.

„Přívalový déšť může ojediněle vést k rychlému odtoku vody ze svahů, rozvodnění malých toků nebo i jindy suchých koryt, zatopení níže položených míst, sklepů a podobně. Je potřeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí úrazu větrem uvolněnými předměty, pádem ulomených větví a zásahu bleskem,“ upozorňují meteorologové.

Foto Matěj Večeřa

Štítky bouřka, Jihočeský kraj, přívalový déšť, střední Evropa, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Karlovarský kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Varování meteorologů: Jihočeský kraj čekají silné bouřky a přívalové deště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.