Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Meteorologové nadále varují před silnými bouřkami

Český hydrometeorologický ústav prodloužil varování před silnými bouřkami, které by se mohly během pondělí a úterý objevit na území celé České republiky. Varování platí od pondělní 13. hodiny i pro Jihočeský kraj.

Nad střední Evropou se udržuje nevýrazné tlakové pole a je tak možné, že v teplém a vlhkém vzduchu se budou i začátkem týdne tvořit silné bouřky. Ty mohou být doprovázeny přívalovými dešti, při kterých by mohlo spadnout ojediněle až 40 milimetrů srážek, a silným větrem o rychlosti 25 metrů za sekundu. Výstraha platí pro celou Českou republiku od pondělní 13. hodiny do úterních 22:00. 

„Přívalový déšť může ojediněle vést k rychlému odtoku vody ze svahů, rozvodnění malých toků nebo i jindy suchých koryt, zatopení níže položených míst, sklepů a podobně. Je potřeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí úrazu větrem uvolněnými předměty, pádem ulomených větví a zásahu bleskem,“ upozorňují meteorologové.

Foto Bramberka Nová

Štítky bouřka, střední Evropa, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové nadále varují před silnými bouřkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.