Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rekonstrukce jihočeských středních škol vyjdou na 200 milionů

Jihočeský kraj bude do letních oprav svých středních škol investovat přibližně 200 milionů korun. Rekonstrukce částečně zaplatí z dotací, přispějí na ně i školy ze svých zdrojů. Práce se týkají například zateplení budov či rekonstruování sociálních zařízení a školních tříd. Někde se pracuje už od června, na dalších školách se začne s počátkem letních prázdnin.

„V některých školách už opravy začaly a během prázdnin se musí dokončit, v některých je harmonogram nastaven přímo na léto, kdy se školy vyprázdní,“ řekl náměstek hejtmanky pro školství Zdeněk Dvořák.

V některých školách tak žákům díky rekonstrukcím začaly prázdniny s předstihem. Například na gymnáziu v Českém Krumlově skončila výuka už v pátek 21. června. Letní rekonstrukce školy bude stát více než 32 milionů korun. „Čeká nás zateplení, fasáda, venkovní žaluzie, rekonstrukce kotelny, vzduchotechnika v učebnách, část osvětlení v budově školy nebo výměna části oken a oprava venkovního přístupového schodiště k domovu mládeže,“ uvedla ředitelka gymnázia Hana Bůžková.

Dále se bude v létě pracovat například na Středním odborném učilišti v Lišově na Českobudějovicku nebo Střední průmyslové škole automobilní a technické v Českých Budějovicích. Kromě středních škol se opravy také týkají domů dětí a mládeže v Jindřichově Hradci a Českém Krumlově či dětských domovů a základních škol v Horní Plané na Českokrumlovsku a ve Volyni na Strakonicku.

Autoři | Foto Václav Votruba

Štítky správa, střední školy, Jihočeský kraj, střední škola, oprava, rekonstrukce, Zdeněk Dvořák, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce jihočeských středních škol vyjdou na 200 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.