Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Od vypuknutí pandemie řešili strážníci 1102 přestupků kvůli covidu

Českobudějovičtí městští strážníci řešili od loňského března 1102 přestupků podle krizového zákona nebo zákona o ochraně veřejného zdraví. V pátek uplyne rok od vyhlášení zákazu vycházení bez zakrytého nosu a úst kvůli výskytu koronaviru. Za posledních 12 měsíců řešili policisté i strážníci podobné přestupky i v jiných jihočeských městech.

„Nejčastěji se jednalo o absenci ochrany dýchacích cest, zákaz pití alkoholu na veřejnosti nebo zákaz volného pohybu osob a zákaz nočního vycházení. V pátek 19. března uplyne rok od vyhlášení zákazu vycházení kvůli výskytu koronaviru bez pokrývky nosu a úst," uvedla ke statistice přestupků mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

V posledních dnech navíc radnice musela řešit situaci související s předzahrádkami restaurací především v okolí náměstí. Zjistila, že se v těchto místech schází větší množství lidí. „Předzahrádka je součástí provozovny a tam je vstup veřejnosti zakázán. Situace se vyhrotila tak, že jsme museli přikročit i k okamžitým výpovědím restauračních předzahrádek v centru města, kde se porušovala nařízená opatření," uvedl českobudějovický primátor Jiří Svoboda (ANO). Dodal, že podle pokynů ministerstva vnitra je v současných dnech provoz předzahrádek zakázán.

Vysedávání na předzahrádkách je konec. Kvůli shlukování lidí je radnice některým podnikům zatrhla

Velice razantním způsobem se rozhodla včera zakročit budějcká radnice proti hloučkům lidí, které se v posledních týdnech objevovaly na předzahrádkách některých provozoven v centru Budějc. Podle města docházelo k porušování platných vládních...



V Písku evidují nárůst množství přestupků opatření proti koronaviru od loňského podzimu. „Lidé nejčastěji porušovali nařízení týkající se omezení sdružování většího počtu lidí, nošení roušek, zákazu nočního vycházení nebo otevírání provozoven, které měly mít zavřeno," uvedla mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová. Takových případů bylo podle ní loni 380. Letos městská police řešila 316 událostí, které se týkaly porušování krizových opatření.

Strážníci v Táboře řešili stovky podobných událostí. Přesnou statistiku v tomto směru městská policie nevede. Strážníci předali ke správnímu řízení 12 případů. Týkaly se porušení opatření, jako je nošení ochrany úst, otevření provozovny nebo omezení pohybu lidí ve dne i v noci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, koronavirus, policie, roušky, Jihočeský, COVID-19, předzahrádka, Jiří Svoboda, ANO 2011, Ministerstvo vnitra České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od vypuknutí pandemie řešili strážníci 1102 přestupků kvůli covidu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.