Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lidé nemají o budějckou plovárnu zájem. Návštěvnost bazénu je o třetinu nižší

Plavecký bazén v Českých Budějovicích zaznamenal od doby, kdy vláda uvolnila koronavirová omezení, meziroční propad návštěvnosti o více než 30 procent. Malý zájem evidují i na venkovním koupališti v Hluboké nad Vltavou. Uvedli to zástupci provozovatelů.

Krytou českobudějovickou plovárnu navštívilo od poloviny června 9 465 lidí, letní plovárnu od začátku června 10 764 lidí, saunu 935 lidí. Ve srovnání s předešlými lety je to pokles o víc než 30 procent. "Stále platí povinnost u každého příchozího před vstupem požadovat prokázání bezinfekčnosti. A právě to považujeme za jeden z důležitých faktorů, který ovlivnil naši návštěvnost hned po snížení kapacit nejprve na padesát procent a nyní na 75 procent," uvedl ekonomický náměstek Sportovních zařízení města Petr Kos.

Málo lidí chodí i na hlubocké koupaliště. Jeho vedoucí Roman Rákosník to přičítá hlavně počasí. To, zda nejsou lidé infekční, nemá podle svých slov právo kontrolovat.

"Zájem nemáme žádný, chodí málo lidí, počasí není. Třeba teď je tady krásně, ale od rána bylo pod mrakem, takže dovolenkáři si dělají jiný plán, jedou na kola, na prohlídky zámku. Ale nestěžujeme si, léto přijde. Loni to bylo v červenci podobné a srpen už byl dobrý," řekl Rákosník.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky počasí, rekreace, koronavirus, koupaliště, bazén, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé nemají o budějckou plovárnu zájem. Návštěvnost bazénu je o třetinu nižší  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.