Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dokončení budějckého parku Dukelská se posouvá

V Českých Budějovicích pokračuje revitalizace parku Dukelská na břehu řeky Malše. Tento týden investici řešili radní města. Mimo jiné došlo k navýšení o zhruba 800 tisíc korun. Vedení radnice by zároveň chtělo otevřít podchod u Slavie pod Lidickou třídou, aby žáci nemuseli využívat rušnou silnici.

K navýšení o přibližně 800 tisíc korun došlo kvůli okolnostem, které nebylo možné předvídat. Budějcké Drbně to řekl náměstek primátora Petr Maroš (ODS). 

Kromě toho řeší zástupci města v souvislosti s revitalizací parku ještě několik otázek. „Chtěli bychom co nejdříve otevřít podchod pod Lidickou třídou, aby děti nemusely přecházet frekventouvanou silnici. Žádáme od zhotovitele harmonogram včetně co nejdřívějšího otevření tohoto podchodu,“ řekl redakci Maroš. 

Ten zároveň potvrdil, že posune otevření parku v Dukelské ulici. „Jednáme o prodloužení termínu. V tuto chvíli víme, že se to do 6. února, což byl původní termín, nestihne. Bavíme se o novém termínu,“ uvedl Maroš.  

U záčátku této akce za přibližně 32 milionu korun byl bývalý náměstek primátora Ivo Moravec (Hnutí Občané pro Budějovice). Ten redakci sdělil, že k posunutí termínu dokončení došlo mimo jiné kvůli situaci spojené s válkou na Ukrajině, růstem cen či energetickou krizí. 

„Budu moc rád, když se revitalizaci parku podaří dokončit v nějakém rozumném termínu. Ten park mě zajímá. Byl jsem v kontaktu i s Petrem Marošem a jsem rád, že jsme v té věci zajedno,“ řekl redakci nyní opoziční zastupitel Moravec. 

Park Dukelská má i svůj facebookový profil, kde mohou obyvatelé města sledovat aktuální informace. „V parku začala instalace jednotlivých stupňů, které umožní přístup k řece v celé délce nábřeží,“ stojí v příspěvku z 18. listopadu. 

Firma začne opravovat park Dukelská. Práce místo uzavřou

Vybraná firma se příští týden pustí do rekonstrukce parku Dukelská v Českých Budějovicích. Lokalita na břehu řeky Malše bude osm měsíců nepřístupná. Město za akci zaplatí více než 30 milionů korun.

Soutěž se konala v roce 2019. Vítězná studie je od architektů Martina Rusiny, Martina Freie a Markéty Poláčkové z ateliéru Rusina Frei. Ti navrhli kromě jiného přístup k vodě, nový systém stezek pro pěší či cyklisty nebo třeba workoutové hřiště pro dospělé.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Park Dukelská

Štítky park, dukelská, České Budějovice, investice, revitalizace, voda, řeka, Malše, ODS, Ivo Moravec, Martin Frei, ruská invaze na Ukrajinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokončení budějckého parku Dukelská se posouvá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.