Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

PROSINEC 2023: Nejkrásnější strom stojí v Budějcích, odletů do Turecka bude více

Také v prosinci se na jihu Čech mluvilo o letišti, ze kterého se bude častěji cestovat za dovoleno do Turecka. Čtenáře Budějcké Drbny zajímala ale i další témata, mimo jiné vánoční reportáž ze psího útulku, výsledek ankety o nejkrásnější vánoční strom, pokuty v národním parku či sport.

Nejkrásnější jihočeský strom stojí v Českých Budějovicích

V centru Českých Budějovic stojí nejkrásnější vánoční strom na jihu Čech. V anketě o tom rozhodli čtenáři Budějcké Drbny.

„Je to veliká radost. Stromeček je tím nejkrásnějším a zdobí nám to nejkrásnější adventní městečko, které v Českých Budějovicích máme. To si nemyslím jen já, protože bylo městečko v The Times v top desítce nejkrásnějších adventních měst v Evropě. Výhra v anketě Budějcké Drbny nám dělá velkou radost. Hřeje mě to u srdce,“ vzkázala primátorka Českých Budějovic Dagmar Škodová Parmová (ODS).

Nejkrásnější stromeček mají České Budějovice, rozhodli čtenáři Drbny

V centru Českých Budějovic stojí nejkrásnější vánoční strom na jihu Čech. V anketě o tom rozhodli čtenáři Budějcké Drbny. Ti své hlasy rozdělovali mezi stromy v jihočeských okresních městech. Kdo obsadil druhé a třetí místo?

Lidé přinesli dárky do psího útulku

Krátce před Vánoci mohli lidé hromadně navštívit Psí útulek města Český Krumlov, který se stará o psy ztracené či zabavené kvůli špatnému zacházení. Jako každý rok přinesli zájemci granule a další nejrůznější pamlsky. Vánočním dárkem pro pejsky přispěla také Budějcká Drbna, která do útulku vyrazila reportáž. 

Lidé přinesli pamlsky do psího útulku. Nelinka už našla domov, vypráví správce

Krátce před Vánoci mohli lidé hromadně navštívit Psí útulek města Český Krumlov, který se stará o psy ztracené či zabavené kvůli špatnému zacházení. Jako každý rok přinesli zájemci granule a další nejrůznější pamlsky. Vánočním dárkem pro pejsky...

Do Turecka častěji

Opět se mluvilo o letišti v Plané. Zájem Jihočechů o odlet na dovolenou z letiště v Plané u Českých Budějovic na nadcházející sezonu je podle cestovní kanceláře Čedok obrovský. Firma proto přidala další charterový let do Turecka.

„Předprodeje na léto ve first minute v posledních týdnech raketově vyskočily, proto jsme se rozhodli přidat další odlet z Českých Budějovic. Po letošní úspěšné sezoně tak budeme příští rok z jihočeského letiště létat už do pěti destinací a do turecké Antalye nově už dvakrát týdně. Díky tomu nabídneme klientům nejen týdenní dovolené, ale i oblíbené prodloužené pobyty," uvedl Miroslav Kubáč, produktový ředitel Čedoku.

Zájem o odlety z Budějc je vyšší. Čedok přidal další let do Turecka

Zájem Jihočechů o odlet na dovolenou z letiště v Plané u Českých Budějovic na nadcházející sezonu je podle cestovní kanceláře Čedok obrovský. Překonávat se dokonce daří i loňská rekordní čísla. Čedok proto přidal další charterový let do Turecka....

Rušno ve fotbalovém Táboře

Ředitel druholigového Táborska Martin Vozábal zhodnotil v rozhovoru pro Budějckou Drbnu podzimní část, přestupy, přípravy stadionu na nejvyšší soutěž i své dosavadní působení v FC Silon Táborsko.

„Pro druhou ligu jsme našli zajímavé fotbalisty. Když to dobře dopadne, budeme mít v lednu kádr pohromadě s tím, že přijdou tři až čtyři noví hráči,“ prozradil.

Třetí Táborsko chystá stadion na první ligu. Chceme se o to porvat, říká šéf klubu

Byl by to zajímavý příběh. Před lety jako generální manažer dovedl Dynamo České Budějovice do nejvyšší soutěže, nyní může na českobudějovický stadion dostat první ligu znovu, tentokrát jako šéf druholigového Táborska. Ředitel klubu Martin Vozábal...

Pokuty v národním parku

Pokuty v řádech tisíců korun rozdává Národní park Šumava fotografům, kteří v různých skupinách na sociálních sítích zveřejňují fotografie pořízené v klidových zónách, kam je vstup zakázaný. Naposledy na to doplatil jeden muž, který na Facebooku prezentoval fotografii Roklanské chaty, která se nachází v klidovém území národního parku a byl písemně vyzván k zaplacení pokuty.

„Sdílení fotografií z klidových zón je poměrně nebezpečné. Ve svých sociálních bublinách i v řadě skupin na Facebooku takové fotografie lákají další lidi, aby se do těchto míst vydali. Další chtějí také tak pěknou fotku a jdou tam. Vnímáme to jako velmi problematickou záležitost. Pokud je někde omezení vstupu, tak proto, že je tam biotop, který by mohl být ohrožen například sešlapem,“ říká mluvčí NP Šumava Jan Dvořák.

Řada lidí už vyfasovala tučnou pokutu za zveřejnění fotografií pořízených v klidovém území NP Šumava

Pokuty v řádech tisíců korun rozdává Národní park Šumava fotografům, kteří v různých skupinách na sociálních sítích zveřejňují fotografie pořízené v klidových zónách, kam je vstup zakázaný. Naposledy na to doplatil jeden muž, který na Facebooku...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Budějcká Drbna

Štítky Drbna, prosinec, 2023, České Budějovice, Budějcká Drbna, výběr, zpravodajství

PROSINEC 2023: Nejkrásnější strom stojí v Budějcích, odletů do Turecka bude více  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.