Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Cyklobusy na jihu Čech budou vozit turisty, kteří nebudou muset platit za kola

Cyklobusy na jihu Čech budou letos poprvé vozit turisty, kteří nebudou muset platit za svá kola. Podmínkou bezplatného převozu kol je, že cestující musí vlastnit kartu Lipno card. Projekt podpořila rada Jihočeského kraje, která síť cyklobusů prostřednictvím své společnosti Jikord zajišťuje.

„Chceme tím motivovat lidi, aby více využívali hromadnou dopravu. Od půlky května, kdy cyklobusy na sezonu vyjedou, bude platit tento nový benefit. Jednáme i s Českými drahami, kde bychom chtěli nabídnout stejnou službu. Věřím, že bychom to mohli na hlavní letní turistickou sezonu stihnout," uvedl náměstek jihočeského hejtmana Antonín Krák (ČSSD).

Jihočeský kraj nabízí cyklobusy na 12 linkách. Nejčastěji jezdí na Šumavu nebo do okolí lipenské přehrady. Ale turisté je mohou využít i pro dopravu s kolem do oblasti České Kanady na Jindřichohradecku, Orlíku nad Vltavou na Písecku nebo na Táborsko.

Speciální karta hosta Lipno card vznikla před 13 lety. Díky ní turisté získávají slevy na různé služby nebo vstupy do muzeí a památek. Šlo o první kartu tohoto typu v republice.

Jihočeský kraj slavnostně zahájí cyklistickou sezonu v sobotu, kdy otevře nový úsek Vltavské cyklistické cesty mezi Loučovicemi a Vyšším Brodem na Českokrumlovsku. „Jižní Čechy potvrzují, že jsou rájem pro cyklisty. Cyklistika se stala v jižních Čechách celoročním a velmi vyhledávaným tématem. Dokončený úsek Vltavské cyklistické cesty nabídne návštěvníkům další část nádherné jízdy podél Lipna či řeky Vltavy," uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Petr Soukup.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jikord

Štítky správa, turistika, doprava, cyklistika, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklobusy na jihu Čech budou vozit turisty, kteří nebudou muset platit za kola  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.