Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Opravy železničního přejezdu v Kaplici-nádraží na víkend uzavřou silnici

Řidiči od 10. května do 12. května neprojedou po silnici I/3 obcí Kaplice-nádraží na Českokrumlovsku a budou úsek objíždět. Úplná uzavírka od pátku od 8:30 souvisí se stavebními úpravami železničního přejezdu, který je v havarijním stavu. Oprava ovlivní i železniční dopravu v úseku České Budějovice - Horní Dvořiště, kdy začne platit výluka.

Po silnici I/3 přes Kaplici-nádraží jezdí auta na hraniční přechod s Rakouskem v Dolním Dvořišti, řidiči budou místo objíždět. „Auta do 10 tun můžou jet přes Trhové Sviny a Strážkovice. Vozidla do 20 tun pojedou přes Český Krumlov a Větřní. A pro automobily nad 20 tun povede objížďka přes Český Krumlov a Černou v Pošumaví. Uzavírka částečně ovlivní i linkové autobusy. Některé zastávky přemístí. Autobusy pojedou po vlastní objízdné trase. Všechny linky ale pojedou podle jízdních řádů i v pátek. V sobotu a neděli lidé nenastoupí pouze na zastávkách v Netřebicích,“ uvedl Adam Koloušek z českobudějovické pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). 

Třetí etapa těchto stavebních prací naváže v pondělí 13. května hned o půlnoci a potrvá až do 28. května. Úsek v Kaplici-nádraží přes železniční přejezd bude opět částečně průjezdný. Dopravu budou řídit pracovníci stavby kyvadlově jedním jízdním pruhem od 6:00 do 18:00 hodin, mimo tuto dobu pak semafory. Práce na silnici ovlivní i dopravu na komunikaci II/157 směřující na Český Krumlov a Trhové Sviny. Během této etapy bude silnice na Český Krumlov zcela uzavřená. Na druhou stranu do Trhových Svinů se bude jezdit jednosměrně ve směru do Besednice. Dále dokončí úpravy vozovky tak, aby auta mohla sjíždět z mimoúrovňové křižovatky budoucí dálnice D3.

Se stavebními úpravami železničního přejezdu souvisí omezení v železniční dopravě pro vlaky na tratích České Budějovice - Summerau Gr. - Linz od 10. května. Cestující musí počítat v úseku České Budějovice – Horní Dvořiště s výlukami, kdy využijí autobusovou dopravu, uvádějí České dráhy na svém webu. Výluka skončí také 28. května.

„Na třetí etapu naváže čtvrtá a o dopravních omezeních budeme ještě informovat," dodal Koloušek. Investorem stavby je ŘSD a stavební práce dělá společnost Swietelsky stavební s.r.o. za cenu 19,5 milionu korun bez DPH.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky silnice, stavby, uzavírka, Českokrumlovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy železničního přejezdu v Kaplici-nádraží na víkend uzavřou silnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.