Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Bouřka a intenzivní déšť zaplavil některé sklepy domů na Prachaticku

Na jih Čech dorazily silné bouřky, před kterými varovali meteorologové. Intenzivní déšť zaplavil některé sklepy domů na Prachaticku. Jde především o Vimperk a okolní obce, kde následky odstraňují hasiči. Podle informací meteorologů při intenzivních bouřkách spadlo na Vimpersku kolem 17:30 i 30 milimetrů srážek za půl hodiny.

„V rozpětí jen několika minut jsme právě vyslali jednotky do obcí Kůsov, Zdíkov, Vimperk, Korkusova Huť, Stachy a Horní Vltavice k čerpání vody ze sklepů a domů. V Kubově Huti likvidujeme ze silnice naplavené bahno a suť," uvedli hasiči na sociální síti X. Dodala, že v jiných částech Jihočeského kraje neevidují podobné problémy spojené s bouřkami.

Na Vimpersku se podle údajů meteorologů k 17:30 vyskytovaly intenzivní a takřka stacionární bouřky s úhrny i kolem 30 milimetrů vody za půl hodiny. Stanice Kubova Huť na Prachaticku zaznamenala za hodinu přes 100 milimetrů srážek. Bouřky postupují z Bavorska a v dalších hodinách se přesunou více na západ Čech, později večer pak budou směrem na východ slábnout, uvedli meteorologové na Facebooku.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, HZS jihočeského kraje

Štítky ČR, počasí, hasiči, bouře, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřka a intenzivní déšť zaplavil některé sklepy domů na Prachaticku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.