Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Originální kalendář dostávají lidé v okolí Temelína

Netradiční kalendář míří v těchto dnech k obyvatelům v okolí Jaderné elektrárny Temelín. Jeho součástí jsou totiž i informace, jak se chovat v případě mimořádné události v Jaderné elektrárně Temelín. Kalendář je ozdoben dvaapadesáti obrázky zdravotně postižených lidí ze čtyř neziskových organizací. V okolí elektrárny bude rozdáno celkem patnáct tisíc kalendářů.

Energetická Skupina ČEZ je do okolních obcí distribuuje každé dva roky. Letos se tak mezi třicet tisíc lidí dostane již po dvanácté. Vedle domácností dostávají kalendář také školy, školky, zdravotnická, sociální, ubytovací a rekreační zařízení, vojenské útvary, firmy i složky integrovaného záchranného systému. S předáním pomáhají starostové okolních obcí, bez kterých by byla jejich distribuce velmi obtížná. „Od elektrárny jsme dostali pět stovek kalendářů. V obci máme velmi aktivní dobrovolné hasiče a jsem rád, že nám pomůžou i s distribucí kalendářů mezi obyvatele,“ řekl Karel Tůma, starosta obce Všemyslice.

Obrazovou část kalendáře tvoří originální kresby a malby. Jejich autory jsou tentokrát děti a zdravotně postižení lidé z českobudějovické Arpidy, píseckého Horizontu, Domova sv. Anežky a ZŠ Logopedická z Týna nad Vltavou. Dohromady elektrárně dodali dvaapadesát obrázků. „Tato spolupráce se nám osvědčuje už několik let. Kalendář je určen pro lidi v okolí elektrárny a i proto do jeho výroby zapojujeme jihočeské neziskové organizace,“ říká Marek Sviták, mluvčí temelínské elektrárny.

Stolní kalendář platí na roky 2016 a 2017 a jeho součástí jsou informace, jak se chovat v případě mimořádné události. Tento netradiční způsob předání informací dobře hodnotí i mezinárodní mise. „Lidé si kalendář dávají obvykle na viditelné místo, mají tak potřebné informace prakticky hned po ruce,“ dodal Sviták.

V kalendáři jsou zopakovány základní pokyny k ukrytí, požití jodových tablet nebo evakuaci. Elektrárna Temelín ho vydává v nákladu 17 tisíc kusů, přes 15 tisíc bude rozdáno mezi obyvatele a zbytek poslouží jako rezerva.

Štítky Jaderná elektrárna Temelín, elektrárna, Temelín, ČEZ, Karel Tůma, Všemyslice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Originální kalendář dostávají lidé v okolí Temelína  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.