Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Ceny v kempech na jihu Čech zůstávají většinou stejné

V kempech a tábořištích na jihu Čech se chystají na hlavní sezonu. Ceny za služby podle zjištění agentury ČTK zůstávají stejné jako vloni. Na jihu Čech mohou turisté vybírat z téměř 200 kempů a tábořišť.

V řadě kempů přibyly novinky, třeba zážitkové ubytování, vodní a sportovní atrakce, modernizovala se sociální zařízení. Některé termíny v oblíbených destinacích jsou už plně obsazené. Prvními návštěvníky bývají rybáři a cyklisté, posledními houbaři. Míří do nich rodiny s dětmi i školní výlety.

Sezonu v Campu Lipno Modřín s kapacitou 370 míst zahájili koncem dubna. Mezi prvními hosty jsou podle mluvčího společnosti Lipno Servis Jiřího Falouta rybáři.

„Pro návštěvníky jsme letos rozšířili třeba nabídku zážitkového bydlení, o které je velký zájem. K v loňském roce postaveným jurtám letos přibyly týpí a podsadové stany,“ řekl mluvčí.

Každý návštěvník bude mít k dispozici speciálně nabitou Lipno card. Ceny zůstávají stejné. Třeba za noc dospělý ve stanu zaplatí 70 korun.

Také ve známém kempu u třetího největšího rybníka v zemi Bezdrev ceny ubytování nezměnili. Dospělý za noc ve stanu v blízkosti turistické destinace Hluboká nad Vltavou zaplatí 60 korun. Některé turnusy ubytování v moderních chatkách jsou už plně obsazeny.

„Turisté přijíždějí zejména na týden, ale máme tu i tradičního hosta, který si letos objednal chatu na dva a půl měsíce,“ řekla provozní Tereza Škrdletová.

Také ve vodáckých kempech a tábořištích na Vltavě, Lužnici, Otavě i dalších řekách začala sezona. Asi nejvíce letos rozšířili služby ve Vyšším Brodě. Společnost Ingetour, která je s devíti loděnicemi největším provozovatelem vodáckých služeb v kraji, tam vybudovala parkoviště pro 300 aut a přichystala i další novinky.

„V kempu Vltavan u Českého Krumlova budujeme vodácké a outdoorové výcvikové centrum, v kempu U Fíka přibylo osm nových chat, autodoprava převážející vodáky bude letos posílena o třetí linku, a to z Boršova nad Vltavou do Vyššího Brodu,“ řekl manažer Pavel Kolouch.

Na řece Vltavě mohou vodáci vybírat z celkem 25 tábořišť a kempů, na Lužnici a Otavě najdou po 24. Na základnách u vody jsou k dispozici půjčovny a prodejny lodí i vybavení.

Podnikatelé nabízejí vedle ubytování a občerstvení další služby, jako třeba plavby s průvodcem, výlety, základní vodácký výcvik, přepravu osob, materiálu anebo třeba úschovny.

Vedle luxusních kempů s bohatou nabídkou služeb a zábavy, mohou turisté do jižních Čech přijet i za klidem šumavské přírody. Pokud se vydají po páteřní, červeně značené turistické stezce národním parkem, přespat mohou na některém z nouzových nocovišť od Nové Pece po Železnou Rudu. Mohou se vydat i do tábořiště Soumarský Most a sjet horní tok Teplé Vltavy. Tam za noc ve stanu zaplatí 30 korun.

Provozovatelé ubytovacích zařízení a turistických služeb doufají v to, že sezona bude stejně úspěšná jako ta minulá, kdy jižní Čechy navštívilo 1 003 684 turistů, meziročně o 9,6 procenta více. Největší novinkou byla vloni Stezka korunami stromů u Lipna, kterou za devět měsíců prošlo čtvrt milionu lidí.

Zdroj: ČTK
Foto: Camping restaurant Bezdrev

Štítky kemp, vodáci, jižní Čechy, Česko, stan, Vodní nádrž Lipno, LIPNO SERVIS, Vltava, Jihočeský kraj, Bezdrev, Vyšší Brod, Otava, Lužnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny v kempech na jihu Čech zůstávají většinou stejné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.