Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dočkala se Restaurace Oáza ve Stromovce svého konce?

Snad každý Budějčák tam někdy byl. Snad každý se jel projet na kolo či brusle, nebo se jen projít do Stromovky a neodolal vůni grilovaného masa a točeného piva. To všechno nabízela Restaurace Oáza. Tomu všemu je ale zřejmě konec.

Po zvěstech, které Budějcká Drbna ve městě zaslechla, se rozhodla tyto informace ověřit a zjistit, jaká budoucnost Oázu čeká.

Podle výpisu katastru nemovitostí již parcela a budova, kde se Restaurace Oáza nachází, změnila majitele. Novým vlastníkem se stal Václav Straka, člen Svazu zakládání a údržby zeleně. Drbna se ho tedy zeptala, jestli restauraci zachová a jaké má s objektem plány.

Václav Straka však odmítl celou situaci komentovat se slovy, že se jedná o soukromý záměr a není to tedy informace, o kterou by měly mít noviny zájem.

Budějcké Drbně dále sdělil, že v okolí Stromovky se nachází velký počet dalších restauračních zařízení. Hygienický stav budovy, kde se Oáza nacházela, je podle něj v takovém stavu, že je až s podivem, že nebyla již před dlouhou dobou hygieniky uzavřena.

O dalších záměrech prý budou Budějčáci informováni prostřednictvím cedule, která bude na Oáze vyvěšena.

Asi nejen Budějckou Drbnu zajímá, jak to s oblíbeným místem pro odpočinek a relax nakonec dopadne...

Autoři

Štítky Restaurace Oáza, Stromovka, České Budějovice, uzavření, nový majitel, Václav Straka, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindra Votrubová

Tady ani zdaleka nejde jen o to, že město "něco" prodá. Jak úředníci zacházejí s naším majetkem? Majetek města totiž není virtuální, je to konkrétní, každému občanu města v Oáze něco patřilo, i kdyby to měla být prasklá dlaždička na toaletách. Ti lidé mají spravovat majetek města tak, aby sloužil jeho obyvatelům. Což se v tomto případě opravdu nestalo. Park Stromovka navštěvují stovky a tisíce lidí. Pro mnohé z nich byla Oáza cíl výletu, hřiště, které před ním bylo sloužilo dětem, ale spousta lidí se tam prostě jen došla projít, zašla "na jedno", na kávu nebo zmrzlinu. Jestliže úředníci o havarijním stavu věděli, proč s ním něco neudělali? Ve městě se vynakládají peníze na projekty, které mají návštěvnost mizivou, a investovat do zařízení, které slouží léta je problém?
No - ono to nakonec skončí asi takhle: Po čase se zjistí, že nový majitel si tu udělá příjemné bydlení pro svou rodinu. A bude tam vesele jezdit autem přes park, město mu určitě udělí výjimku. Pak vznikne potřeba mít ve Stromovce restauraci nebo kavárnu, takže úředníci změní územní plán, vyhlásí výběrové řízení, které vyhraje předem vybraná architektonická firma, která v Budějovicích vyhrává dosti často. Ta navrhne nějakou prosklenou obludu, která bude vypadat světově, ale ošklivě, pokud možno prosklenou, aby šla co nejhůře vytápět. Firma, která bude spojena s některým z pánů radních ji za naše !!! peníze postaví a bude se hledat nájemce. A až se po pár letech nenajde, někdo z dobře zavedených majitelů firem přátelských naší radnici bude mít hezké bydlení.

Čtvrtek, 9. května 2013, 19:18Odpovědět

Libor Vilímek

"v okolí Stromovky se nachází velký počet dalších restauračních zařízení" Arogantní a hloupá věta. Oáza je přeci něco jiného než obyčejné restaurační zařízení v okolí... Oáza patří ke Stromovce. Budějcký patriot by Oázu nezničil, ale snažil by se jí obnovit. Je Václav Straka budějcký patriot? Nebo jen někdo, kdo...

Pátek, 29. března 2013, 08:18Odpovědět

Dočkala se Restaurace Oáza ve Stromovce svého konce?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.