Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Destince pokračují stavební práce a plánování

Základní škola E. Destinové je v obnoveném, i když zatím omezeném, provozu od 1. září. Do příštího školního roku se vybuduje jídelna a další zázemí. Otevřena bude také mateřská škola.

Budějcká rada města nedávno projednala další část témat kolem znovuotevřené základky Emy Destinové. Na zpracované projektové dokumentaci na kompletní rekonstrukci objektu kuchyně a školní jídelny bývalé ZŠ E. Destinové se pouze pozměnil dílčí termín předání díla.

Platí tak, že rekonstruované budou prostory ve druhém nadzemním podlaží, které budou využívané jako mateřská škola. Budou tam tři třídy, zájmová učebna, sociální zázemí pro děti i personál, kanceláře a sklady. V prvním nadzemním podlaží bude školní kuchyně, školní jídelna, sociální a technické zázemí kuchyně. Kapacita kuchyně je plánována na 450 jídel pro žáky ZŠ a 75 jídel pro děti MŠ,“ uvedl náměstek primátora Petr Pedhola.

Nyní probíhá výběrko na stavební práce i na dodavatele technologického zařízení kuchyně. „Předpokládané náklady dle rozpočtu projektanta jsou 38.900.000 Kč bez DPH na stavební práce a 7.600.000 Kč bez DPH na technologické zařízení kuchyně,“ upřesnil dále Podhola. Realizace stavební části by měla začít v lednu 2017 s termínem dokončení 31. července 2017. Během června a července se pak vybaví kuchyně. Provoz je naplánován zahájit v září 2017 s novým školním rokem.

Od září 2017 by měla být otevřena podle plánu i mateřská škola. „Zatím byla dokončena první etapa bourací práce. Jde o odstranění stavebních konstrukcí obsahujících azbest a sanace azbestu. Provoz mateřské školy by měl být zahájen od 1. září 2017 v rozsahu počtu tříd dle zájmu rodičů.“

A co se dále ohledně ZŠ a MŠ E. Destinové plánuje? „Kromě již zmíněného zahájení provozu mateřské školy pak především postupně zvyšování počtu tříd na prvním i druhém stupni, aby se škola stala plně organizovanou. S rozšiřujícím se počtem tříd na druhém stupni bude potřeba také vybavit odborné učebny. Dále bude nutná celková rekonstrukce venkovního areálu školy,“ dodal Podhola.

Štítky mateřská škola, kuchyně, Ema Destinnová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Destince pokračují stavební práce a plánování  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.