Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zdraví

V další jihočeské nemocnici platí zákaz návštěv kvůli chřipce

Ředitel prachatické nemocnice vyhlásil zákaz návštěv pacientů vzhledem ke stoupajícímu výskytu chřipky a dalších respiračních chorob v prachatickém okrese. Zákaz bude platit od středy 7. února do odvolání.

Vlastní zkušenost s rakovinou má v Česku přes půl milionu lidí

Vlastní zkušenost s rakovinou má v Česku přes půl milionu lidí. Podle statistik sice nemocných každý rok přibývá, úmrtnost se ale snižuje. Roste tak počet těch, kteří boj s karcinomem zvládnou. Na dnešek, neděli 4. února, připadá světový den...

V jižních Čechách posiluje chřipková epidemie

Chřipková epidemie v Jihočeském kraji již druhý týden pokračuje a nemocných přibývá. Podle hygieniků jsou nejpostiženější věkovou kategorií lidé nad 60 let. Zákaz návštěv je hned v několika jihočeských nemocnicích, od zítřka, soboty 2. února,...

Rozbitý teploměr zaměstnal táborské hasiče

V úterý 30. ledna zasahovali profesionální hasiči v Borotíně na Táborsku v rodinném domě, kde se jednomu z obyvatel rozbil rtuťový teploměr. A ačkoliv může takový zásah vyvolat úsměvné reakce, podle tiskové mluvčí jihočeských hasičů se muž,...

V Jihočeském kraji začala chřipková epidemie

V Jihočeském kraji začala chřipková epidemie. Hygienici evidují 1699 nemocných na 100 tisíc obyvatel, což je o 15 procent víc než v minulém týdnu. Nejpostiženější kategorií jsou děti od šesti do 14 let.

Kvůli chřipce se pro návštěvy uzavře další českobudějovický domov pro seniory

Kvůli rozšíření chřipkových a respiračních onemocnění se návštěvám na jihu Čech zavírají nejen nemocnice, ale také domovy pro seniory.

Lidé kolem Temelína dostávají nové tablety jodidu draselného

Lidé, kteří bydlí v obcích kolem Jaderné elektrárny Temelín, dostávají nové tablety jodidu draselného. Ty dokážou zabránit poškození štítné žlázy v případě úniku radiace. Jde o preventivní opatření, v Temelíně se jaderná havárie nikdy nestala.

Chřipka zavírá  na jihu Čech další špitály

Kvůli přibývajícím chřipkovým a respiračním onemocněním nebudou moci lidé navštívit své blízké v českokrumlovské a strakonické nemocnici. Zákaz návštěv platí už také v českobudějovickém špitálu a v domově pro seniory Máj.

Aplikace Záchranka a horská služba spojily síly

Aplikace Záchranka funguje téměř dva roky a za tak krátkou dobu se jí podařilo dosáhnout výrazných úspěchů. Ve svých chytrých telefonech ji má více než půl milionu uživatelů, na základě volání z aplikace vyjížděla zdravotnická záchranná služba k...

Jsou předmětem kritiky i chvály. eRecepty jsou tady

Elektronické recepty jsou kontroverzním tématem v oblasti lékařství. Zatímco je ministerstvo zdravotnictví vychvaluje do nebes, lékaři jsou často spíše skeptičtí. Jak nové eRecepty fungují jsme se zeptali několika budějovických doktorů i lékárníků.

Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.