Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeští policisté řešili v prvním pololetí 110 nehod cyklistů

Policisté v Jihočeském kraji v prvním pololetí vyšetřovali 110 dopravních nehod, v nichž figurovali cyklisté. Je to zhruba stejný počet jako ve stejném období loni. Při nehodách utrpělo 13 cyklistů těžké a 96 lehké zranění.

V regionu podle ní existují lokality s významně vyšším počtem nehod cyklistů. „Když vezmeme v potaz například Jindřichohradecko, tak v období letních prázdnin je tam cyklistů mnoho. A to se samozřejmě třeba týká i oblasti Šumavy, kde jsme například loni zaregistrovali hned několik nehod cyklistů s vážným zraněním,“ uvedla mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová.

V některých případech ovlivní situaci i nezodpovědnost. Někteří cyklisté totiž vyrážejí na cestu bez helmy. „Lidé nám často odpovídají, že je nosí, ale berou si je jen na delší výlety. Přitom zranění si mohou způsobit po pár metrech bez ohledu na to, jestli jedou jen do zaměstnání nebo na celodenní výlet,“ řekla.

Na rizika při jízdě na kole upozornila policie dnes dopoledne preventivní akcí. Ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti na cyklostezce na nábřeží Vltavy v Českých Budějovicích zastavovali policisté projíždějící cyklisty a upozorňovali je na možná nebezpečí, která je mohou při jízdě na kole potkat.

Autoři | Foto

Štítky ČR, policie, nehoda, cykloturistika, Jihočeský kraj, cyklista, havárie, úraz, Lenka Koloušková, Šumava, okres Jindřichův Hradec, Vltava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští policisté řešili v prvním pololetí 110 nehod cyklistů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.