Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Opilý řidič havaroval s autem. O pár hodin později řídil vlak

Nepochopitelný případ řešili tento týdne protivínští policisté. Ti v jeden den zastavili dvakrát stejného muže, který řídil pod vlivem alkoholu. V jednom případě havaroval s autem, v druhém pak řídil dokonce vlak.

K incidentu došlo v úterý 19. prosince na Písecku, kdy policisté našli kolem čtvrté hodiny odpoledne u obce Skály havarované auto. U něj stál řidič, který se sice nezranil, ale byl evidentně pod vlivem alkoholu. Ten stál také za celou havárií. „Muž středního věku nadýchal bezmála 2, 6 promile,“ uvedla mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Nehodu si od protivínských kolegů převzali písečtí policisté.

Tím ale celý případ neskončil. O zhruba pět hodin později dostali policisté oznámení o stojvedoucím, který jede ze zastávky Protivín a je pravděpodobně opilý. „Policisté v Písku na hlavním nádraží případ prověřovali a provedli u vůdce vlaku dechovou zkoušku, která byla pozitivní s hodnotou 1,5 promile,“ doplnila mluvčí. 

Policisté navíc zjistili, že se jedná o stejného muže, který havaroval u obce Skály. Celou věc podle Čuřínové Ingrišové dále prověřují policisté i kriminalisté. Muži hrozí až tři roky vězení.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, alkohol

Opilý řidič havaroval s autem. O pár hodin později řídil vlak  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.