Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Žena seděla na lávce a chtěla skočit. Policie jí to rozmluvila

V pondělí večer vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému k Pleskotově lávce v Písku, kde seděla žena a chtěla skočit do řeky. Policisté, kteří dorazili na místo jako první, s ní začali komunikovat a nakonec se jim podařilo přesvědčit ji, aby slezla dolů. Následně ji předali do rukou zdravotníků.

Informace o ženě, která stojí za zábradlím lávky a chce nejspíš skočit, zavolal cyklista na linku 158 kolem půl sedmé večer. Na místo okamžitě vyrazili státní i městští policisté, záchranáři a hasiči. „Policistka, která byla s kolegou u lávky pět minut po oznámení případu, začala s cizinkou komunikovat. Žena nejprve kontakt omítala a nestabilně seděla na ocelovém laně. Po chvíli se policistce podařilo se silně rozrušenou ženou začít hovořit o její životní situaci,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Do vyjednávání se zapojil další policista. V tu chvíli ale začalo silně pršet a žena seděla na lávce promoklá a podle mluvčí se třásla zimou. „Během vyjednávání nakonec souhlasila s nabídkou, podala policistům ruku a ti ji přetáhli přes zábradlí do bezpečí,“ dodala Čuřínová Ingrišová.

Policisté následně ženu předali do rukou záchranářů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, zásah, písek, žena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena seděla na lávce a chtěla skočit. Policie jí to rozmluvila  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.