Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Amatérští fotbalisté se vrátili na trávník. Turnaj šesti klubů otevřel zápas Plané s Lišovem

Amatérské fotbalové soutěže od třetích lig níže včetně mládežnických se v Česku kvůli koronavirové pandemii druhým rokem po sobě nedohrají. Kluby tak soutěžní pauzu vyplňují účastí na různých amatérských turnajích nebo přátelských zápasech. Například turnaj Kamenný Újezd 2021 otevřel během pátečního večera zápas Plané s Lišovem.

Klání se v loňském roce účastnilo sedm klubů, letos je to o jeden méně. V pětikolovém turnaji utká Kamenný Újezd, Kaplice, Lišov, Slavia ČB, Planá a Neplachov. Úvodní zápas turnaje mezi Planou a Lišovem jednoznačně ovládli domácí, kteří účastníka I.A třídy skupiny B porazili 4:0 po třech brankách Šteyer a jedné Jasanského.

Amatérští fotbalisté se na pažit vrátili po několikaměsíční pauze. Jejich soutěže se kvůli koronaviru zastavily v první polovině října a na rozdíl profesionálních lig se už nerozběhly. Aby mohlo být určeno pořadí, muselo by být odehráno přes 50 procent zápasů. Profesionální první a druhá liga, které řídí Ligová fotbalová asociace, se po měsíční pauze znovu rozběhly na začátku listopadu.

Stejně jako před rokem kluby v amatérských soutěžích nesestoupí ani nepostoupí. Výjimkou budou postupy do profesionální soutěže - tedy z třetích lig ČFL a MSFL do druhé ligy. Konečné pořadí amatérských soutěží zůstane podle aktuálních tabulek ke 4. květnu.

Zápas Plané s Lišovem

Sobota, 22. května 2021, 10:56

Zápas Plané s Lišovem
Zápas Plané s Lišovem

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky Planá, Lišov, fotbal, turnaj, sport, Česko, soutěž, fotbalista, Moravskoslezská fotbalová liga, Česká fotbalová liga, Neplachov, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amatérští fotbalisté se vrátili na trávník. Turnaj šesti klubů otevřel zápas Plané s Lišovem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.