Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Dynamo získalo obránce Trummera, Sladký si na soustředění zlomil nohu

O jednoho obránce Dynamo na nějaký čas přišlo, jiného klub získal. Jihočeši dnes potvrdili příchod rakouského fotbalisty Vincenta Trummera. Zároveň však informovali o tom, že si na soustředění v Rakousku zlomil nohu Martin Sladký.

Vincent Trummer přichází z klubu SV Lafnitz, který působí v druhé nejvyšší rakouské soutěži. Třiadvacetiletý obránce podepsal smlouvu do 30. června 2025. „Ještě dnes se Vincent připojil ke zbytku týmu na soustředění,“ uvedl klub v tiskové zprávě. 

Vincent Trummer působil v rakouském celku Sturm Graz, přes 70 startů si připsal za jeho rezervu, dres A-týmu si oblékl jedenáctkát, když naskočil do utkání v rakouské Bundeslize. V loňské sezoně hrál druhou ligu za B-tým Grazu, na jaře působil ve stejné soutěži v dresu SV Lafnitz.

„Moc se do Dynama těším. Bude to pro mě nové dobrodružství, českou ligu nemám tolik zmapovanou, ale věřím, že se mi v ní bude dařit. A stejně tak i Dynamu. Doufám, že s ním budu úspěšný," řekl hráč pro klubový web.

Změny v Dynamu. Kádr posílí Osmančík, Potočný odchází na hostování do Brna

Ještě před odjezdem na soustředění do Rakouska a dva týdny před začátkem nového ročníku Fortuna ligy ohlásilo Dynamo další změny ve složení svého kádru. Roman Potočný odchází na roční hostování do brněnské Zbrojovky, tým ale posílí třiadvacetiletý...

Kromě něj Jihočeši přivedli Jana Suchana, Zdeňka Ondráška, Matouše Nikla a Pavla Osmančíka. 

Špatná zpráva se týká Martina Sladkého, který odehrál v minulé sezoně 22 ligových zápasů. Do většiny utkání naskočil v základní sestavě, vstup do nadcházejícího ročníku však pro něj bude složitý. Může za to zranění z přátelského utkání proti Riedu. 

„Martin Sladký byl nucen odstoupit a následné vyšetření ukázalo zlomenou lýtkovou kost. Martin tak místo na soustředění zamířil zpět do Budějovic,“ informoval klub na svém twitterovém účtu. Délku předpokládané absence jednatřicetiletého hráče Dynamo neuvedlo.

Kromě Sladkého je zraněný také útočník Tomáš Zajíc. Individuální plán má Jakub Grič, který na soustředění chybí.

Z obránců odjeli do Rakouska Martin Králik, Lukáš Havel, David Broukal, Ondřej Čoudek a Thomas Jungbauer. Poslední jmenovaný je sedmnáctiletý fotbalista, který má občanství Dominikánské republiky a Rakouska. Působil v akademii LASK Linz, poslední rok strávil v akademii italského klubu SPAL.

Před odjezdem do Rakouska řekl trenér Tomáš Zápotočný v rozhovoru pro Budějckou Drbnu, že realizační tým čeká ještě na dvě nebo tři posily. Na Ukrajině informují o údajném zájmu o útočníka Bogdana Viunnyka

Dynamo vyzve v Rakousku ještě dva soupeře. V obou případech jde o týmy z Maďarska - Diósgyőri VTK a Újpest FC. 

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

Ohodnoť článek

Štítky české budějovice, dynamo, fotbal, přestupy, posila, martin sladký, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo získalo obránce Trummera, Sladký si na soustředění zlomil nohu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.