Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ultimátum trenéři nedostali, tvrdí majitel předposledního Dynama

Z posledních šesti ligových utkání českobudějovické Dynamo vyhrálo pouze jednou. Naposledy Jihočeši prohráli doma s Pardubicemi a propadli se tabulkou na předposlední příčku. Majitel Dynama Vladimír Koubek se netají tím, že je nespokojený s výsledky, ultimátum ale trenéři nedostali. Řekl to Budějcké Drbně a okomentoval také spekulace ohledně odchodu Jakuba Hory.

O výkonu Dynama proti Pardubicím se toho dá říct pramálo. Potvrzují to i slova trenéra Marka Nikla z tiskové konference po utkání. „Z naší strany to byl dneska jednoznačně nepovedený zápas, už od první minuty jsme z našeho týmu necítili energii. Všechno, co jsme předvedli, bylo špatně. Po celý zápas jsme se nedokázali dostat do tempa, nepomohli tomu ani změny v sestavě a v rozestavení. Pokusili jsme se hru zjednodušit, ale nepomohlo ani to. Dneska to byl tak slabý výkon, že jsme nemohli pomýšlet ani na bod,“ řekl. 

Jihočeši dokázali v září porazit Jablonec, od té doby se jim však příliš nedaří. Prohráli v Olomouci a doma s Mladou Boleslaví, poté remizovali ve Zlíně a po výhře nad Karvinou padli se Spartou a naposledy právě s Pardubicemi. Výsledkem je 15. místo před posledním Zlínem. 

Útěchou může být, že prostřední skupina není daleko, vždyť Dynamo na ni ztrácí pouhé čtyři body. Nejen fanoušci však nejsou spokojeni s předvedenou hrou. 

„Momentálně si to nedokážeme vysvětlit, budeme to řešit. Jestli jsme trénovali moc nebo málo...nebo jestli bylo moc nebo málo volna, musíme si to vyhodnotit. Z našeho týmu ale dneska nebyla vůbec cítit energie, všude jsme byli pozdě, na všechno jsme pozdě reagovali, prakticky jsme dneska nepředvedli vůbec nic,“ zmínil v sobotu Nikl.

Server infotbal.cz dnes informoval o spekulaci, podle které by mohla mít trenérská dvojice ultimátum do konce podzimu. Budějcká Drbna proto požádala o vyjádření majitele klubu Vladimíra Koubka. 

„Já nejsem zvyklý dávat ultimáta. Zhruba 40 let někoho v profesním životě vedu a dávat ultimáta není můj styl práce. Že nejsem spokojený s výsledky a výkonem, to je přirozené, tomu se nikdo nemůže divit,“ uvedl Vladimír Koubek pro Budějckou Drbnu.

Program Dynama? Tři kluby ze severu Čech

Řekl také, že stávající situaci vedení klubu s trenéry řeší. „Trenéři mají důvěru v kabině a já mám důvěru v trenéry. Přivedli sem spoustu pozitivních věcí a ty věci, které se jim nedaří, společně probíráme a snažíme se je řešit,“ reagoval. 

Jaký je nyní program Dynama? Po venkovním utkání v Liberci následuje domácí střetnutí s Teplicemi. Poté hrají České Budějovice doma pohárové utkání s Jabloncem a do konce roku vyzvou v lize Slavii, Hradec Králové, Viktorii Plzeň a pražské Bohemians. 

„Samozřejmě chceme (v Liberci) vyhrát. Musíme se pokusit odčinit dnešní špatný výkon, což uděláme nejlépe tak, že z následujících dvou zápasů vytěžíme šest bodů,“ vzkázal v sobotu Marek Nikl.

Server infotbal.cz zároveň uvedl, že má v Českých Budějovicích skončit zkušený záložník Jakub Hora. „Hora a jeho agent budou s největší pravděpodobností požádáni, aby si našli nový klub. Odejít může, jakmile se otevře zimní přestupové okno,“ informoval web.

Bývalý hráč Teplic, Plzně, Slavie či lotyšské Rigy má smlouvu do konce sezony. V letošní ligové sezoně nastřílel tři branky a na dvě přihrál. V počtu vytvořených šancí je pátý napříč celou soutěží. 

Křídelník Alli motá hlavu hráčům i klubům. Začíná naťukávání ze zahraničí

Fanoušci si ho rychle oblíbili a v současné době patří k nejzajímavějším hráčům, které má českobudějovické Dynamo v kádru. Musa Alli má v černobílém dresu nakročeno k sezoně, na jejímž konci si možná vyslouží přestup do zahraničí. V dresu Brnu už...

„Všichni dobře víme, že není možné někoho vyhodit. Hráč tady má profesionální smlouvu. Ta je závazná pro něj i pro klub. Hráč má odvádět výkon a klub je povinen mu k tomu poskytnout odpovídající podmínky....Nikoho jsem nevyhodil a ani vyhodit nemůžu,“ reagoval na spekulaci majitel klubu. 

Už nyní se na Střeleckém ostrově řeší i další změny v kádru. „Klub se bude v zimním přestupovém období zabývat obecně dalším zkvalitňováním sestavy, není tajemství, že se řeší defenziva. Vedení klubu má vytipovaná i konkrétní jména a postupně s nimi předjednává podmínky příchodu,“ odpověděl klub jednomu z fanoušků v sekci Ptejte se na svém webu.

Podle informací Budějcké Drbny je ve hře příchod tří až čtyř nových hráčů.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, fotbal, české budějovice, vladimír koubek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ultimátum trenéři nedostali, tvrdí majitel předposledního Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.