Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sedmá ligová prohra v řadě a konec. V Dynamu skončil trenér Zápotočný

, aktualizováno 14. prosince 2023, 9:24

Podle deníku Sport včera skončil v českobudějovickém Dynamu trenér Tomáš Zápotočný. Bývalý zkušený fotbalista měl rezignovat po domácí prohře 0:2 s Hradcem Králové. Jihočeský klub ve čtvrtek ráno informaci potvrdil.

Překvapivá změna v Dynamu. I přes slova podpory směrem ke trenérské dvojici se s klubem loučí trenér Marek Nikl. Klub o tom informoval prostřednictvím svého webu. Tomáš Zápotočný pokračuje, jeho asistenty zůstávají Jiří Lerch a Jiří Kladrubský....

Prázdné tribuny, prohra 0:2 a poslední místo v ligové tabulce. Dynamo ve středu předvedlo pramálo. Rychle inkasovalo, dopředu si toho Jihočeši příliš nevytvořili a v obraně opět chybovali. 

Krize Dynama vyvrcholila odchodem trenéra. Tomáš Zápotočný podle deníku Sport včera oznámil sovu rezignaci. Skončil krátce po tom, co klub opustil jeho bývalý kolega Marek Nikl.

„Je vidět, že jsme psychicky dole, hráči mají aktuální špatnou situaci v hlavách. Nedrží nás ani naši zkušení hráči. Šli jsme do zápasu odhodlaní, ale hned první střela na branku skončila v naší síti. Nechytili jsme začátek a postupem času bylo vidět, že tým dneska na otočení utkání sílu nemá,“ řekl kouč na tiskové konferenci po včerejším utkání. 

Ještě v neděli prohlásil, že z boje neutíká. Včera se po utkání zastal majitele klubu Vladimíra Koubka a před novináři prohlásil, že se uvidí přes zimu a je potřeba "na tom zamakat". 

Po včerejšku však v klubu nepokračuje, což ve čtvrtek ráno potvrdilo i samotné Dynamo prostřednictvím tiskové zprávy. Klub sdělil, že Tomáš Zápotočný skončil na vlastní žádost.

„Vedení přijalo trenérovo rozhodnutí, které nás na jednu stranu mrzí, na druhou stranu si ale vážná situace žádá řešení. Klub nyní bude hledat trenéra, který převezme mužstvo na začátku zimní přípravy. Do té doby dočasně zastoupí uvolněnou pozici dvojice Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. Tomášovi děkujeme za odvedenou práci pro Dynamo, a přejeme hodně úspěchů v jeho dalším působení,“ uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer Jan Podroužek.

Dynamo v posledním domácím utkání roku podlehlo Votrokům

České Budějovice v dohrávce 17. kola FORTUNA:LIGY na domácím hřišti přivítaly tým z Hradce Králové a chtěly se porvat o důležité body do tabulky. Zápas ale nezačal tak, jak by si Jihočeši představovali. Už po čtyřech minutách hosty poslal do...

Nyní musí Jihočeši podle Sportu hledat nového kouče. Intenzivně se řeší také změny v kádru. Sportovní manažer Jan Podroužek před nedávnem uvedl, že by do každé řady mohlo přijít jedno jméno. Při posledním letošním utkání Jihočeši vyzvou Bohemians Praha 1905. Tým povede dosavadní asistent Jiří Lerch. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dynamo, české budějovice, fortuna liga, tomáš zápotočný

Sedmá ligová prohra v řadě a konec. V Dynamu skončil trenér Zápotočný  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.