Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Táborsko získalo Osmančíka. Dynamo potvrdilo hostování Madleňáka

Krátce před ukončením přestupového období došlo k několika změnám v jihočeských klubech. České Budějovice definitivně dotáhly hostování Mateje Madleňáka z Ružomberoku. Právě z Dynama pak míří na hostování do Táborska Pavel Osmančík.

O hostování Mateje Madleňáka už se mluví poměrně dlouho. Hráč měl už před několika týdny trénovat s týmem. Po ukončení hostování v Ostravě bude hráč slovenského Ružomberoku hostovat na jihu Čech. 

Na Střeleckém ostrově se dohodl na hostování bez opce. Slovenský obránce na podzim v dresu Baníku připsal pět startů za A-tým a pět startů za rezervu Ostravy, která působí v MSFL.

„Slezský klub na Madleňáka opci neuplatnil, a tak se Matej vrátil zpět do Ružomberka, odkud následně nabral směr jihočeská metropole. V dresu Ružomberka si naše nová posila připsala devadesát jedna ligových startů, v nichž vsítila devět branek a připsala si tři asistence. Nejproduktivnější Madleňákovo sezonou byla ta loňská, když si v jedenatřiceti utkáních připsal pět gólů a dvě asistence,“ shrnul mluvčí Dynama Václav Kucul.

„Matej je levý obránce, který ovšem může nastoupit i na pozici levého stopera. Možností také je, pokud by do zápasu nemohl nastoupit Musa Alli, že se Trummer posune výše a Madleňák zastoupí post levého obránce,“ uvedl sportovní ředitel Milan Čadek.

Brandner se vrátil do Dynama. Smlouvu má do konce sezony

V minulosti odehrál za České Budějovice přes stovku soutěžních zápasů. Nyní se Patrik Brandner vrací na jih Čech, aby Dynamu pomohl k záchraně v nejvyšší soutěži. Smlouvu podepsal na Střeleckém ostrově do konce sezony.

Dynamo naopak opouští Pavel Osmančík. Ten bude ve zbytku sezony hostovat v druholigovém Táborsku. Důvody hostování vysvětlil v tiskové zprávě Milan Čadek: ,,Do předních pozic k nám v minulém týdnu přišel Patrik Brandner, brzy se snad vrátí také Jiří Skalák, a právě zvýšená konkurence v předních řadách je jedním z důvodů, proč Pavel Osmančík odchází hostovat. Chceme, aby byl herně vytížený."

Táborsko tak před jarní částí sezony získalo zajímavou posilu. Jihočeši budou bojovat o postupové či barážové přícky, po podzimu jsou třetí. 

 „Je to rychlostní typ útočníka, kterých je ve fotbale málo. Má bohaté zkušenosti s druhou ligou. Kde působil, tam patřil ke klíčovým hráčům. Navíc měl čísla, dával góly, připisoval si gólové přihrávky. Kvality ho posunuly do první ligy. Jeho příchod znamená zvýšení konkurence v útočné fázi, věřím, že nám Pavel na jaře pomůže,“ vzkázal trenér Táborsko Roman Nádvorník

Ve třiadvaceti letech si bývalý hráč Bohemians 1905 či Varnsdorfu připsal 40 startů ve druhé lize a 37 utkání v nejvyšší soutěži. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice a FC Silon Táborsko

Štítky fotbal, dynamo, české budějovice, tábor, táborsko, přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko získalo Osmančíka. Dynamo potvrdilo hostování Madleňáka  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.