Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Fotbalisté České Budějovic porazili gólem v nastavení Bohemians 1905 2:1

Fotbalisté Českých Budějovic v úvodním kole nadstavby první ligy ve skupině o záchranu porazili Bohemians 1905 2:1. Oba góly domácích vstřelil rakouský obránce Vincent Trummer, který si připsal premiérové branky v české nejvyšší soutěži. Nejprve v 26. minutě otevřel skóre a poté v poslední z pěti nastavených minut rozhodl. Za Pražany se před přestávkou trefil z penalty Jan Kovařík.

Českobudějovičtí v lize s Bohemians pošesté za sebou neprohráli, z toho popáté zvítězili. Dynamo protáhlo sérii bez porážky na pět kol a z posledního místa tabulky poskočilo na 14. pozici s náskokem dvou bodů na Karvinou a Zlín. "Klokani vyhráli v jediném z minulých pěti ligových duelů a zůstali jedenáctí. Na první barážovou příčku mají k dobru osm bodů.

Nevýrazné výkony brankářů Dynama z posledních zápasů přinesly změny v realizačním týmu, novým trenérem gólmanů se stal Pavel Kučera, jenž nahradil Zdeňka Křížka. V brance domácích opět nastoupil Šípoš, po jehož chybách ztratili Jihočeši remízami 2:2 body v minulých kolech v Teplicích a doma se Slováckem.

Oboustranně opatrný úvod utkání utnul až ve 26. minutě domácí Trummer. Defenziva Bohemians před ním couvala, rakouský bek si tak navedl míč a v pokutovém území po zemi vystřelil. Přízemním pokusem k zadní tyči překonal brankáře Soukupa a oslavil premiérový gól v české nejvyšší soutěži.

Bohemians si sice v první půli stejně jako domácí nevypracovali příliš příležitostí, ale jedna jejich akce vedla k vyrovnání. Centr hostujícího Berana trefil v pokutovém území ruku Alliho a z nařízené penalty se v 38. minutě prosadil Kovařík. Šípoš si na míč sáhl, ale neudržel jej.

Ve druhém dějství Bohemians vyčkávali a snažili se být nebezpeční z rychlých protiútoků. Hlavičkou zahrozil střídající Puškáč, Šípoš ale zasáhl. Jihočeši se hned dvakrát dožadovali penalty, rozhodčí Berka však po centru Alliho a ani po zákroku na Ondráška pokutový kop nenařídil.

V 77. minutě si pak hosté málem vstřelili vlastní gól, míč se od Vondry odrazil jen těsně vedle tyče. Následně brankář Soukup chytil centr, zacouval za čáru, ale podle sudích ještě udržel míč na hřišti. Domácí stupňovali tlak a v závěru nastavení rozhodli. Trummer dostal od defenzivy Bohemians opět trochu více prostoru a tentokrát levou nohou zpoza vápna k tyči skóroval. Dynamo z posledních tří domácích zápasů vybojovalo sedm bodů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Sport, fotbal, první, nadstavba, o záchranu, 1. kolo, České Budějovice, Bohemians 1905

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté České Budějovic porazili gólem v nastavení Bohemians 1905 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.