Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Útočník Pech prodloužil kontrakt s Českými Budějovicemi do roku 2025

Hokejový útočník Lukáš Pech prodloužil o rok smlouvu s Českými Budějovicemi, které si pojistily jeho služby až do konce sezony 2024/25. Naopak předposlední tým uplynulého ročníku extraligy opouštějí forvardi Michal Vondrka, Martinš Dzierkals, Jakub Strnad, Vojtěch Tomeček, Tomáš Čachotský, Adam Raška, Václav Karabáček a obránci Stuart Percy, Kristofers Bindulis a Petr Šenkeřík. Informoval o tom klubový web.

Devětatřicetiletý Pech byl v uplynulé sezoně se 46 body z 49 utkání nejproduktivnější hráčem Motoru a celkově se zařadil na 8. místo. S 38 asistencemi se stal poprvé v kariéře nejlepším nahrávačem extraligy. Do Českých Budějovic přišel předloni po osmiletém působení v pražské Spartě a uzavřel tříletý kontrakt.

V extralize má jihlavský odchovanec a bývalý hráč na kontě 1054 zápasů a 738 bodů za 268 gólů a 470 asistencí. S Karlovými Vary vyhrál v roce 2009 extraligu a v dresu Sparty v sezoně 2016/17 ovládl kanadské bodování. V české reprezentaci má na kontě 16 zápasů a dvě vstřelené branky.

Čtyřicetiletý Vondrka, jenž se do mateřského klubu vrátil předloni z Pardubic, naopak po konci smlouvy v Motoru pokračovat nebude stejně jako o rok starší Čachotský, který vypomáhal na jihu Čech z prvoligové Jihlavy. Po roce se loučí Lotyš Dzierkals, Strnad i Tomeček.

Raška se do Motoru, za který hrál v předešlých dvou sezonách, vrátil na konci ledna po působení v britském celku Sheffield Steelers a v Kometě Brno. Karabáček hrál v Českých Budějovicích od sezony 2018/19 a na konci ledna odešel na hostování do prvoligové Jihlavy.

V útoku mají stále platné kontrakty kapitán Milan Gulaš, Zdeněk Doležal, Martin Hanzl, Josef Koláček a Jakub Valský. Opci Motor uplatnil na Tomáše Chlubnu a nové smlouvy uzavřeli také Filip Přikryl, Matěj Toman a Lukáš Vopelkova.

Po dvou letech opouští České Budějovice opora zadních řad Kanaďan Percy, který přišel z finského celku Sport Vaasa a před pokračováním v Motoru dá přednost jinému angažmá v extralize. Po stejně dlouhé době se loučí i Lotyš Bindulis, jenž do Motoru zamířil z německého Krefeldu a podle klubovému webu bude jeho smlouva k poslednímu dubnu ukončena.

Kontrakty mají v defenzívě Ondřej Kachyňa, Jan Štencel a po využití opce Motoru také Roman Vráblík a Mikuláš Hovorka. „V obraně dojde k velkým změnám a chystají se příchody minimálně tří velmi zkušených beků," uvedl klubový web.

Motor, na jehož lavičce skončil po sezoně hlavní kouč David Čermák a jeho nástupcem se stal Ladislav Čihák, si také s předstihem zajistil další angažmá gólmanů Dominika Hrachoviny, Jana Strmeně a Štěpána Malečka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, Pech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník Pech prodloužil kontrakt s Českými Budějovicemi do roku 2025  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.