Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zasloužili jsme si vyhrát, je to pro nás frustrující, říká Brant Harris

V pátek se hattrickem výrazně podílel na výhře ve Vítkovicích a ve včerejším utkání patřil k nejvýraznějším hráčům Motoru. Těsné prohře svého týmu na domácím ledě však Brant Harris zabránit nedokázal.

Jen málokdo čekal, že Motor padne v Budvar aréně s Mladou Boleslaví, kterou navíc letos už třikrát porazil. Předposlední tým tabulky Tipsport extraligy si ale z jihu Čech veze všechny tři body po těsné výhře 0:1 navzdory faktu, že byl téměř trojnásobně přestřílen. Jako kdyby hráči Českých Budějovic v pátek zapomněli všechen střelný prach v Ostravě.

„Je to pro nás frustrující, stejně jako pro všechny fanoušky. Myslím, že jsme hráli opravdu dobře a zasloužili si vyhrát. Měli jsme spoustu šancí, ale prostě se nám nepodařilo skórovat. To je hokej,“ okomentoval nešťastnou prohru kanadský útočník.

Krom smůly v zakončení zápas provázely velké emoce, především v první třetině. „Jsou houževnatí a tvrdí jako my. Navíc byli hladoví po vítězství stejně jako my, takže se to trochu vyostřilo,“ odůvodňoval časté rozmíšky Harris. Sám se přitom do jedné dostal poté, co osmnáctiletý hostující útočník Vojtěch Hradec dorážel na Dominika Hrachovinu, který měl v tu chvíli puk pod kontrolou ve své výstroji. „Snažil se tam vydolovat puk, tak jsem ho vytlačil pryč z brankoviště,“ popisoval rodák ze Saskatchewanu celou situaci, kterou museli uklidnit až rozhodčí.

Motor vyšel střelecky naprázdno, padl doma s Boleslaví

Hokejisté českobudějovického Motoru nedokázali v rámci 46. kola nejvyšší soutěže na domácím ledě odčarovat kouzlo mladoboslavského Jana Růžičky, který celé utkání mařil českobudějovické pokusy. Středočeši si díky trefě Róberta Lantošiho odváží z...

Týmu možná k úspěchu chyběly schopnosti Dominika Simona a Lukáše Pecha, kteří se v sestavě kvůli nemoci, respektive rodinným důvodům, neobjevili. „Ztráta hráčů jako oni dva je na ledě hodně znát,“ potvrdil Harris.

Motor si prohrou cestu k vysněnému umístění v nejlepší čtyřce a přímému postupu do čtvrtfinále play off zkomplikoval. Měli by svěřenci Ladislava Čiháka do vyřazovacích bojů zapracovat na své úspěšnosti střelby? „Hlavně bychom neměli začít jančit. Celý rok hrajeme dobře a už jsme mnohokrát ukázali, že umíme dávat góly. V pátek jsme jich dali sedm, takže stačí pracovat na detailech,“ hýří optimismem 34letý útočník.

Zda se jeho slova potvrdí, se mohou fanoušci přesvědčit už ve čtvrtek, kdy na domácí led na utkání od 17:30 zavítá litvínovská Verva.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zasloužili jsme si vyhrát, je to pro nás frustrující, říká Brant Harris  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.