Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Motor čeká zápas o všechno. Třinec přiletěl o den dříve

Vyprodaná Budvar aréna dnes požene domácí Motor, který v šestém utkání čtvrtfinálové série vyzve Třinec. Českobudějovičtí hokejisté jsou ve formě a budou chtít vyrovnat sérii na 3:3. Oceláři jsou na jihu Čech od včerejška, do Českých Budějovic totiž přiletěli.

Domácí Motor dokázal snížit stav série ze 0:3 na 2:3 a na vítězné vlně chce pokračovat i dnes. Utkání začíná v 17:30 hodin a fanoušci ho během krátké chvíle rychle vyprodali. 

„Pokud nejste majiteli lístků, doporučujeme sledovat prodejní systém, kde se průběžně mohou objevovat vstupenky z uvolněných permanentek či uvolněných rezervací,“ vzkázal včera klub prostřednictvím svého webu

„Je to nádhera, když přijde plný barák a já osobně si tu atmosféru strašně užívám, když můžu nastoupit. Hodně nám to pomáhá. Lidi v Budějcích hokej žerou a je to vidět třeba na tomhle,“ vzkázal včera útočník Matěj Toman, který o sobě v posledních dnech dává hodně vědět. 

Ve čtvrtém zápase si připsal vítěznou trefu, v neděli pak díky svému nasazení vybojoval ve druhé třetině pro svůj tým celkem osm minut přesilové hry. Dvakrát ho totiž domácí krvavě zranili hokejkou v obličeji.

O důležitosti dnešního zápasu svědčí i to, jak se Třinec na jih Čech dopravil. Včera totiž Oceláři absolvovali let z Mošnova do Plané u Českých Budějovic, kde se nachází Jihočeské letiště České Budějovice. 

Záběry přímo z letu zveřejnila včera společnost Smartwings. 

Podle serveru Flightradar24.com trvala cesta 36 minut. V Česku nejde o první případ, kdy se hokejisté přepravovali na důležité utkání letadlem. Například v roce 2015 letěl na finále Litvínov. Zajímavostí je, že let tehdy zaplatil současný majitel SK Dynamo České Budějovice Vladimír Koubek. 

Let třineckých hokejistů. Zdroj: flightradar24.com

„Důvodem je úspora času a sil před důležitým zápasem,“ řekl deníku Zdopravy.cz mluvčí Ocelářů Třinec Ondřej Kuchař. Třinec už má naplánovaný také zpáteční let.

Dnes už se ale pozornost hokejových fanoušků bude upírat směrem k Budvar aréně. Důležité utkání začíná v 17:30 hodin. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Smartwings

Štítky hokej, motor, české budějovice, třinec, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor čeká zápas o všechno. Třinec přiletěl o den dříve  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.