Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chceme Liberci vrátit porážku z poháru, hlásí libero Jihostroje Kryštof

Zatímco Jihostroj proplul prvním kolem play-off hladce, Liberec se na postup do semifinále nadřel. Ve čtvrtfinále s Ostravou dokonce prohrával 1:2 na zápasy, v těžké pozici se však dokázal semknout a sérii otočit. I přes strastiplnou cestu Liberce do semifinále je jasné, že teď Jihostroj čekají o poznání dramatičtější bitvy. „Musíme být připraveni na to, že se série může natáhnout klidně na pět zápasů,“ uvědomuje si Martin Kryštof.

Ne snad, že by českobudějovičtí volejbalisté potřebovali pro semifinále play-off speciální motivaci. Souboj proti tradičnímu rivalovi, který navíc v této sezoně vyřadil Jihostroj z Českého poháru, je však vždy ještě o něco pikantnější. Potvrzují to i slova Martina Kryštofa. „Naše motivace je obrovská. Jednoznačně budeme chtít oplatit Liberci porážku z Českého poháru. Liberec skvěle načasoval formu na tři dny, během kterých se pohár odehrál,“ připomíná libero Jihostroje.

Právě dobré načasování formy soupeře hrozí Jihostroji i nyní v play-off. „Liberec přežil klinickou smrt. Po takovém výkonu bude psychicky velmi silný,“ hodnotí asistent trenéra Tomáš Skolka obrat z 1:2 na 3:2, který přinesla čtvrtfinálová série mezi Libercem a Ostravou. Kryštof upozorňuje, že semifinále s Libercem bude vyrovnané a může se protáhnout. „Nebude to o jednom zápasu. Série může být klidně na pět utkání, stejně jako jejich čtvrtfinále s Ostravou,“ myslí si.

Pro Liberec je šťastně načasovaný i návrat prvního nahrávače Volodymyra Kovalčuka, který vynechal celou čtvrtfinálovou sérii. Během semifinále už by se ale měl vrátit do hry. „Po zranění už začíná pinkat. Doufáme, že se s jeho návratem nevrátí Liberci i forma z Českého poháru,“ říká asistent trenéra Tomáš Skolka. „Jejich druhý nahrávač Srb odehrál výborně čtvrtfinálovou sérii, takže je možné, že Liberec začne s ním. Rozebereme si všechny naše zápasy proti Liberci, máme mu co oplácet,“ uvádí Skolka.

Je jisté, že České Budějovice budou na Liberec opět výborně připraveny. „Trenéři s námi rozebírají každého hráče do detailu,“ potvrzuje Martin Kryštof. Nabízí se věnovat zvýšenou pozornost univerzálovi Michalu Kriškovi, který hraje ve skvělé formě. „Sledoval jsem některé čtvrtfinálové zápasy. Bylo vidět, že se o něj hodně opírají a my mu určitě budeme věnovat zvláštní pozornost,“ říká libero Jihostroje, které bude pravděpodobně nejčastěji přijímat prudké smeče soupeře.

Martin Kryštof dobře ví, co může být klíčem k postupu do finále. „Liberec do servisu ohromně solí, takže jednoznačný úkol bude inkasovat co nejméně es. Vše nemusí být přihrané úplně za jedna, důležité je zvedat balony na čtyři pět metrů a pokračovat ve hře. Společně s obranou a servisem je tohle z mého pohledu základ pro play-off. Tyto tři činnosti určují vítězné mančafty,“ vysvětluje jeden z nejlépe přijímajících hráčů UNIQA extraligy.

Sám Martin Kryštof zná liberecké prostředí velmi dobře. V severočeském klubu působil čtyři sezony v letech 2004–2008. „Už je to dlouho, ale stále tam hraje pár kluků, které dobře znám. Je to třeba Jan Štokr, se kterým jsem se potkával v reprezentaci. Nemůžu zapomenout ani na Kubu Veselého, i když je to už opravdu nějakých třináct let, co jsem působil v Liberci,“ vzpomíná osmatřicetiletý volejbalista.

Že by se však chystalo hecování s bývalými parťáky, to vylučuje. „Nemám ve zvyku se s kluky z jiných týmů nějak popichovat před vzájemným zápasem. Ani Honza Štokr a Kuba Veselý takoví nejsou, takže myslím, že nic takového neproběhne. Máme kamarádský vztah, takže se pozdravíme a půjdeme s plně soustředěnou hlavou do zápasu,“ říká Martin Kryštof, který patří tradičně mezi stěžejní hráče Jihostroje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jiostroj, Liberec, volejbal, Martin Kryštof, Jihostroj, semifinále, playoff, Ostrava, Český pohár, Česká volejbalová extraliga mužů, Jan Štokr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme Liberci vrátit porážku z poháru, hlásí libero Jihostroje Kryštof  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.