Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihostroj získal na poslední chvíli srbského blokaře Okoliće

Českobudějovický Jihostroj musel reagovat na vážné zranění blokaře Taylora-Parkse, který utrpěl zlomeninu při utkání s Karlovarskem. Jihočeši se proto těsně před přestupovou uzávěrkou dohodli s Aleksandarem Okolićem.

Kdo ví, jestli mě život nevrátí do Českých Budějovic, říká de Amo

Fanoušci Jihostroje vyhlíží další volejbalovou bitvu. Při posledním skupinovém utkání Ligy mistrů vyzvou Jihočeši španělský celek Club Voleibol Guaguas z Las Palmas. S ním přijede i španělský nahrávač Miguel Ángel de Amo, který v rozhovoru pro...

Sam Taylor-Parks se zranil minulý týden. Otevřená zlomenina hlezenní kosti v kotníku si podle tiskové zprávy Jihostroje vyžádá delší rekonvalescenci a do této sezony už Kanaďan nezasáhne.

Vedení Jihostroje muselo získat náhradu do konce ledna. „Je nám všem moc líto, co se Samovi přihodilo. Pokud bude zdravotně v pořádku, počítáme s ním jako s pilířem naší sestavy i do příštího ročníku. Pro zbytek této sezony ho ale musíme nahradit,“ uvedl generální manažer Robert Mifka.

Přichází proto 205 centimetrů vysoký Aleksandar Okolić. Ten má na svém kontě řadu úspěchů. Tituly získal v srbské, německé, bosenské a řecké nejvyšší soutěži. V Miláně si po boku dalších zvučných jmen zahrál italskou Sérii A1.

Se srbskou reprezentací slavil zlato na Mistrovství Evropy 2019 a triumf ve Světové lize 2016. Třicetiletý blokař hrál naposledy v Ázerbájdžánu.

„Měli jsme zájem pouze o hráče, o kterém budeme přesvědčeni, že nám pomůže. Byli jsme ve složité situaci, na trhu v lednu samozřejmě moc volných hráčů s potřebnou kvalitou není. Okolnosti nakonec napomohly tomu, že se naskytla možnost získat Aleksandara. Věříme, že dokáže Sama nahradit a jeho bohaté zkušenosti nám pomohou v play-off,“ dodal Mifka. 

Aleksandar Okolić se k týmu připojil dnes. V sobotu by měl být trenérům k dispozici pro extraligové utkání v Benátkách nad Jizerou. Na dresu bude nosit číslo 20.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky české budějovice, jihostroj, volejbal, posila, přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj získal na poslední chvíli srbského blokaře Okoliće  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.