Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Jihostroj vede v sérii 2:0. Druhý zápas vydřel 3:2

I druhé semifinále mezi Jihostrojem a Zlínem přineslo velké drama v podobě vyrovnaného utkání na pět setů. Jihostroj, který ve čtvrté sadě odmítl dva setboly, nakonec hosty udolal 3:2. Série se stěhuje do Zlína.

Ten, kdo očekával, že po včerejší prohře začne Zlín zaraženě, se opravdu spletl. Od prvních minut hosté dokazovali, že hlavy nemají dole. V první sadě, těsně před technickým oddechovým časem trenéra Svobody za stavu 12:18, se hostím povedlo ubránit tři za sebou jdoucí útoky jednoblokem. Ani po tomto přerušení hry se však smečařská potence domácích nijak nezvýšila, a tak hosté poměrně snadno ovládli první sadu 15:25.

Druhá sada byla dlouho bez výrazného vedení. Dvoubodové vedení přišlo až za stavu 16:18 pro hosty, když se k velice slušnému výkonu rozehrál hostující univerzál Kolář. Domácí měli velký problém s obranou a pokaždé, když se jim podařilo zvednout v poli míč, se dopustili nějaké nevynucené technické chyby. Domácím se podařil obrat až v úplné koncovce, a to zejména z toho důvodu, že hosté udělali chyby v útoku. Když pak za stavu 22:21 zablokoval Tomáš Fila, byl Jihostroj v dvoubodovém vedení. Hosté sice ještě jednou srovnali, ale domácí si obrat nenechali utéci a eso plachtícím servisem smečaře Fily zakončilo druhou sadu 25:23.

V dalším setu už domácí konečně našli optimální sestavu i herní pohodu a velmi záhy si vytvořili slušné vedení. Hostům úplně odešla hra univerzála Koláře a domácí naopak začali zvedat míče v poli. Za stavu 16:10 vystřídali hosté nahrávače, ale ani to už jejich prohru neodvrátilo.

Set čtvrtý byl dlouho vyrovnaný. Jako první si významné vedení připsali domácí, a to po druhém technickém oddechovém čase. Blokař Sukuba dokonce esem zvýšil na 18:14 a domácí následně ještě ubránili na 19:14. Hostům se však podařilo koncovku velmi zdramatizovat, když Jihostroj odmítl luxusní vedení 24:22. Ve velmi vypjatém závěru se opakovala včerejší série zkažených servisů. Když se konečně podařilo Zlínským podat, zablokovali útok středem a vynutili si pátý set.

O něco lépe vstoupili do páté sady domácí. Hosté přestali uhrávat a Jihostroj naopak bezchybně jezdil v poli. Strany se měnily za stavu 8:4. Zlínští stáhli na 11:11. Jihostroj opět ujel na 13:11. Kriško zaskočil soupeře svým rolovaným servisem 14:11. Kostoláni svůj servis poslal do autu a Jihostroj vyhrál i druhý zápas.

„Dnes to byl opět vyrovnaný zápas. Soupeři jsme doslova darovali druhý set. Jinak si myslím, že takovýto volejbal se divákům líbil. V dalších bojích se budeme muset vyvarovat některých chyb. Čtvrtý set jsme vyhráli díky větší odvaze, ale tiebreak jsme blbě začali a udělali nevynucené chyby,“ uvedl Pavel Bartoš ze Zlína.

„Se Zlínem to ještě bude velice těžká série. Mají výborné smečaře i blokaře. Nám se zatím nedaří bránit Kostolániho, který hraje z výšky. Jsou to pro nás velmi důležitá dvě vítězství. Kromě první sady byly všechny sety rozhodnuty až v koncovce. Ve Zlíně je velmi netypická hala a určitě tam bude soupeř ještě nebezpečnější,“ řekl po utkání Tomáš Fila, smečař domácích.

VK Jihostroj České Budějovice – Fatra Zlín 3:2 (-15, 23, 21, -30, 12)

Rozhodčí: Kovář, Fink
Diváci: 1200
Čas: 140 min

Nejvíce bodující hráči: Kuliha 18, Fila 16, Kostoláni 16, Kolář 15.

Jihostroj ČB: Habr, Mach, Sukuba, Fila, Kuliha,  Kriško, libero – Hupka. Střídali - Zapletal, Sobotka. Trenér - Jan Svoboda
Zlín: Bartoš P., Kostoláni, Kotas, Navláčil, Kolář, Bartoš A., libero – Obdržálek. Trenér -  Roman Macek

Autoři

Štítky Jihostroj, Zlín, Tomáš Fila, Pavel Bartoš, Jan Svoboda, VSC Fatra Zlín, Roman Macek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj vede v sérii 2:0. Druhý zápas vydřel 3:2  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.