Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Volný den na Dakaru využil Michek k léčení nohy. Pořádně ji nenasoukám do boty, říká

Volný den čekal v pondělí na účastníky Rally Dakar. Odpočinek od závodění dvojnásob uvítal Martin Michek, který si během nedělní etapy narazil pravou nohu. Dnes ho tak čekalo ledování a celková rekonvalescence. Budějcký závodník drží v půli nejtěžšího motoristického závodu čtrnácté místo v kategorii motocyklů.

„Pečuji o nohu, protože se to tolik nezlepšilo. Pořádně ji nenasoukám do boty, mám to šíleně oteklé z obou stran,“ řekl v pondělí Michek. Toho ve druhé polovině závodu čeká proslulá oblast jménem „Pustá končina,“ kde jsou obrovské duny. „Moc se tam těšíme. Důležité ale bude, aby byl Martinův kotník v lepším stavu,“ dodal šéf týmu Ervín Krajčovič.

Právě vyléčení kotníku je pro Martina Michka prioritou. „Noha je bohužel oteklá, hlavně kotník. Snažíme se dělat maximum, jak kluci z depa, tak lidi od Martina Prokopa nebo Aleše Lopraise, kteří mi pomáhají,“ dodal Michek, který v neděli předvedl svůj nejlepší výkon, když skončil na jedenáctém místě. Na vedoucího jezdce ztrácí hodinu a devět minut.

Bolavé poranění si přivodil v nedělní etapě, když zajel s motorkou do řečiště a dopadl tvrdě do protisvahu. „Hned na devátém kilometru nebyla zaznamenána v roadbooku taková větší díra od vody. Takže jsem tam letěl, a to tak, že jsem dopadl do ostré protihrany. S motorkou jsem se zastavil. Šel jsem do komprese s nohama, docela dost. Až jsem je prošlápl. Celkem hodně mě bolí pravá noha,“ popsal Michek redakci Drbny po dojetí do cíle nedělní etapy. Ten se už před startem letošního ročníku netajil svými ambicemi. „Samozřejmě by bylo mým cílem se dostat do nejlepší desítky, ale nebude to vůbec jednoduché. Vždyť každý jezdec v top 10 může celý Dakar vyhrát. Konkurence mezi továrními týmy je obrovská. Ale udělám pro to maximum,“ dodal Michek před druhou polovinou Dakarské rallye. „Letošní ročník považuji za nejtěžší v Saudské Arábii. Ale asi ta nejtěžší pasáž nás patrně ještě čeká,“ doplnil.

A kdo by čekal, že Dakar je jen nesnesitelné vedro a písek, je na omylu. První polovina letošního ročníku ukázala naprostý opak. „Už máme dost deště a mrazu, je to náročné i pro asistenční vozy. Bivak je často pod vodou, krusta mrazu na sedačkách motorek. Na přejezdech jsou závodníci na motorkách zmrzlí na až na kost. Mokrý písek je pak těžký, motory trpí. Snad už budou v té poušti lepší teploty,“ uzavřel šéf týmu.

Ohodnoť článek

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volný den na Dakaru využil Michek k léčení nohy. Pořádně ji nenasoukám do boty, říká  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.