Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muž vybral důchod svého otce, který pár dní předtím zemřel

Policisté z Jindřichova Hradce prošetřují případ, při kterém měl muž způsobit škodu České správě sociálního zabezpečení. Na pobočce pošty totiž vybral důchod svého otce, ale ten několik dnů předtím zemřel.

Událost se stala 2. února letošního roku. „Podezřelý muž měl v Jindřichově Hradci na přepážce pobočky České pošty převzít na základě plné moci výplatu starobního důchodu za únor 2021. To udělal, i přestože si byl vědom, že jeho otec dne 31. ledna 2021 zemřel,“ shrnula policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Smrt svého otce měl podezřelý muž zamlčet. Způsobil tak škodu České správě sociálního zabezpečení výši nejméně 15 tisíc korun. Jindřichohradečtí kriminalisté na základě trestního oznámení České pošty a následného šetření zahájili úkony trestního řízení pro podvod. 

Muž bude stíhán na svobodě. „V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody v rozsahu dvě léta až osm let,“ dodala mluvčí. 

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, krimi, otec, syn, peníze, Jindřichův Hradec, starobní důchod, Česká správa sociálního zabezpečení, Česká pošta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž vybral důchod svého otce, který pár dní předtím zemřel  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.