Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Prachaticku někdo vykradl a poničil vyvážecí stroj. Škoda je za více než půl milionu korun

Prachatičtí policisté vyšetřují krádež za více než půl milionu korun. Neznámý zloděj vykradl a poškodil vyvážecí stoj John Deere odstavený v Žernovickém lese na Prachaticku. Lesníkům tak způsobil škodu za více než půl milionu korun.

Ke krádeži a poškození vyvážecího stroje John Deere 1210E mělo dojít v době mezi čtvrtkem 15. srpna a pondělím 19. srpna. „Po násilném vniknutí do kabiny stroje zde zloděj či zloději odcizili řídící počítač včetně klávesnice, dále odmontovali osm světlometů a z přívěsu stroje odcizili zadní kameru,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Doubek. Stroj měl být podle něj odstavený v Žernovickém lese nedaleko od cesty k lomu u Kobylí hory.

Lesnické společnosti byla způsobena škoda za zhruba 516 tisíc korun. „Žádáme tímto každého, kdo by mohl k objasnění tohoto skutku poskytnout jakoukoliv důvodnou informaci, a to jak k výskytu podezřelé osoby či osob, případně vozidla na místě činu, stejně jako k podezřelé nabídce prodeje odcizených součástí stroje, aby své poznatky předal prachatickým policistům na jejich služebně v Pivovarské ulici či telefonní lince 974 236 700,“ uzavřel Doubek.

Foto pixabay.com

Štítky krádež, Prachaticko, John Deere, les, policie, krimi, okres Prachatice

Na Prachaticku někdo vykradl a poničil vyvážecí stroj. Škoda je za více než půl milionu korun  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.