Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Žena si všimla psa, který štěkal uvnitř automobilu

I přes opakované výzvy řeší městská a státní policie případy, kdy nechají majitelé svá zvířata uvnitř vozidel. Dnes dopoledne vyjížděli českobudějovičtí strážníci na sídliště Máj, kde si svědkyně všimla štěkajícího psa v automobilu.

Událost se stala okolo 10. hodiny dopolední v ulici Dr. Bureše. Na psa uvnitř auta upozornila kolemjdoucí. „Na oznámení vyjížděla hlídka městské policie. Podle všech zjištění hlídky městské policie byl pes ve vozidle několik minut,“ informovala mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Strážníci na místo přijeli během chvíle a rozhodli se vyrozumnět rodinného příslušníka majitele vozidla na blízké adrese. Než stihli příbuzného kontaktovat, majitelka auta z místa odjela. „Na místě nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání,“ dodala Školková.

V průběhu letošního léta nejde o jediný případ. Psa zavřela do automobilu žena v Třeboni, v červnu vysvobodili hasiči německého ovčáka v Táboře. Nejen hasiči a strážníci každý rok varují před zavíráním psů do aut v době tropických veder. Teplota uvnitř vozu může rychle překročit hodnotu 40 stupňů Celsia a zvířata jsou pak v ohrožení života.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Čtenář Drbny

Štítky městská policie, pes, auto, horko, strážník, budějovice, obecní policie, Sídliště Máj, Třeboň, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena si všimla psa, který štěkal uvnitř automobilu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.