Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Zoo chtěla pojmenovat zubra. Využili toho podvodníci

Chtěli pojmenovat zubra, místo toho řeší problémy s internetovými podvodníky. Táborská zoologická zahrada varuje před falešnými profily na Facebooku, které se snaží z lidí získat údaje o platebních kartách.

Před podovníky varovala táborská zoologická zahrada v tiskové zprávě. Soutěž o pojmenování nově narozeného mláděte zubra vyhlásili v Táboře v úterý. 

„Netrvalo ani pár hodin a velký zájem příznivců zoo zneužili internetoví podvodníci, kteří vytvořili hned několik falešných facebookových profilů ZOO Tábor. Z lidí posílajících své návrhy na zubří jméno lákají osobní údaje včetně těch o platebních kartách, které se snaží zneužít. Táborská zoo proto své fanoušky varuje, aby byli velmi obezřetní a nikomu své citlivé osobní údaje neposílali,“ uvedl mluvčí zoo Filip Sušanka

Když někdo navrhne jméno pro mládě zubra, přijde dotyčnému reakce od falešného profilu ZOO Tábor. Ten sdílí odkaz na registraci, ve které žádá o osobní údaje.

V táborské zoologické zahradě se narodilo další mládě zubra evropského

V táborské zoologické zahradě se začátkem června narodilo mládě zubra evropského. Samec je jedenáctým přírůstkem tohoto savce v zoo. Táborská zoologická zahrada se věnuje od roku 2016 programu návratu zubra evropského do volné přírody. ČTK to...

„Zatím anonymní pachatelé založili hned několik falešných profilů vydávajících se za naši zoo a začali z něj obepisovat lidi, kteří poslali svůj tip, že vyhráli. Ve zprávě byl odkaz na externí web, kde měli údajní výherce soutěže vyplnit své údaje včetně těch zneužitelných. Profily jsme ihned nahlásili a na našich stránkách zablokovali. Naše příznivce důrazně vyzýváme, aby na žádný poslaný odkaz neklikali a na zprávu nejlépe ani nereagovali,“ varoval v tiskové zprávě ředitel ZOO Tábor Evžen Korec.

Sušanka přiomněl, že soutěž pokračuje do neděle. Vítěze, který dostane rodinnou vstupenku a knížku, zoo vybere v pondělí. Stejně tak má zahrada na svém facebookovém profilu zveřejnit, jak se mládě zubra bude jmenovat.

„Pokud jste vybrané jméno nenavrhovali, nikdo vás kontaktovat nebude. Ani po výherci však nebudeme chtít nic jiného, než jméno a emailovou adresu, prostřednictvím které se domluvíme na předání výhry. Tu si výherci vyzvednou osobně v naší zoo,“ dodal Korec. Zoo Tábor nyní řeší s právníky další kroky, nejspíš podá trestní oznámení kvůli pokusu o podvod a zneužití dobrého jména. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Tábor

Štítky zoo, tábor, zubr, podvod, internet, varování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo chtěla pojmenovat zubra. Využili toho podvodníci  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.