Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Zátkově nábřeží se dovádělo se spreji za zvuku bubnů

První majálesový den to před Kulturním domem Slavie žilo. Bubnovalo se, sprejovalo, žonglovalo… prostě kdo přišel, dobře se bavil.

Po přednášce o Rwandě, Ugandě a Tanzanii si mohli příchozí nadšenci zkusit zakázanou, ale jinak velmi populární činnost – sprejování. Graffiti se stalo běžnou součástí našeho života, ale kdy jindy se vám stane, že vám někdo dá do ruky sprej a řekne „Zkus si to!“?

Tato příležitost nastala v pondělí 30. dubna pod mostem u Slavie, kde byly nainstalovány desky, k dispozici spreje a umění nabývalo pod rukama šikovných sprejerů.

O kousek dál se ozývaly bubny

Dalším z workshopů bylo bubnování na africké bubny či plastový nebo kovový barel. Do rytmů hudby se žonglovalo a jezdilo na monokole.„Je to sranda, ještě nikdy jsem nežonglovala. Není to vůbec lehký, ale je to sranda. Chytlo mě to natolik, že si míčky pořídím a budu trénovat,“ smála se účastnice Majálesu.

Budějckou Drbnu dále překvapil Artbazar v domě U Beránka, kam se s nadšením vydala. Co ji nejvíce zaujalo, byl způsob placení. „Je to formou výměny, jestli se vám něco líbí, tak si to vyměňte za něco jiného,“ osvětlil Drbně jeden ze zaměstnanců.

Tento perfektní obchod potrvá až do konce Majálesu, takže neváhejte a zaběhněte si proměnit to, co vás již nebaví, za něco, co vás potěší.

ČTĚTE TAKÉ

·         Tiché akce zahájily letošní Budějovický Majáles
·         V Café Klubu Slavie se díky Majálesu cestovalo Afrikou
·         Co se dělo v Budějcích na prvního máje?

Štítky kulturní dům, Tanzanie, Uganda, Rwanda, Svátek práce, Afrika, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Zátkově nábřeží se dovádělo se spreji za zvuku bubnů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.