Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dům sv. Pavla uzavřel covid. Dočasné zázemí poskytla diecézní Charita

Dům sv. Pavla v českobudějovické Riegrově ulici musel dočasně omezit provoz. Důvodem je několik klientů, kteří byli pozitivně testováni na koronavirus. Provizorní denní centrum a noclehárna pro osoby bez domova se tak přesunuly do diecézní Charity. Azylový dům by měl být uzavřen minimálně do konce března.

Dům sv. Pavla, který se nachází v Riegrově ulici, nabízí za normálních okolností zázemí lidem bez domova. Ti mohou využít služeb Azylového domu, Noclehárny nebo Nízkoprahového denního centra.

Kvůli několika klientům, kteří byli pozitivně testování na koronavirus, je dům uzavřený. „Nyní máme 30 klientů v izolaci, dalších pět, kteří jsou negativní, je aktuálně ubytováno na Okružní na ubytovně,“ uvedla vedoucí Domu sv. Pavla Petra Vohlídalová. Podle ní potrvá izolace minimálně do 5. dubna.

Město proto muselo řešit, jak služby nahradit těm, kterých se izolace netýká. Diecézní Charita proto zprovoznila provizorní denní centrum v podobě vyhřívaného stanu v Kanovnické ulici u konzervatoře. K dispozici zde lidé bez domova mají teplé nápoje, jídlo poskytnuté Potravinovou bankou Jihočeského kraje, základní hygienu a nouzový šatník, v poledne vydáváme polévku, kterou dovážíme z jídelny v historické budově radnice,“ upřesňuje Petra Brychtová, vedoucí služeb Střediska Diecézní charity České Budějovice.

Noclehárna pro muže

Centrum podle ní funguje celý týden od 8 do 13 hodin a obsluhuje ho vždy pracovník charity a dobrovolník. „Tento týden jsme ještě v objektu Biskupství českobudějovického na adrese Kanovnická 16 také provizorní noclehárnu pro muže, kde jsou k dispozici čtyři lůžka a zhruba desítka tzv. teplých židlí,“ dodala Brychtová.

Vstup do noclehárny je mužům umožněn od půl šesté do půl osmé a opustit prostory musí druhý den nejdéle v osm ráno.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Diecézní charita České Budějovice

Štítky Dům sv. Pavla, diecézní Charita, koronavirus, dům, charita, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dům sv. Pavla uzavřel covid. Dočasné zázemí poskytla diecézní Charita  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.