Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Odborář Dufek šokoval svým výrokem o skopčácích. Už v době covidu nadzvedl nejen jihočeské podnikatele

Odborář Bohumír Dufek, který svými kontroverzními výroky poutal pozornost už v době covidu, opět nadzvedl část veřejnosti. Na víkendové demonstraci hnutí PRO Jindřicha Rajchla jako jeden z řečníků pronesl, že „skopčáci“ skoupili české firmy a je potřeba je zlikvidovat.

Kdo je Bohumír Dufek, který se behěm druhé vlny koronaviru proslavil výrokem v televizním pořadu? Osmašedesátiletý rodák z Havlíčkova Brodu je český odborový předák, který je posledních 25 let předsedou Asociace samostatných odborů ČR. Od roku 1999 je zároveň viceprezident Evropské federace odborových svazů pracovníků v zemědělství, potravinářství a turismu. Před revolucí byl také členem KSČ.

„Když to nejde po dobrém, půjde to po zlém“

„Skopčáci skoupili všechny firmy, dneska nám diktují a vysávají republiku jako pijavice,“ řekl ve svém proslovu a dodal: „Musíme ten humus zlikvidovat. Jsme schopni zničit ho v řádných volbách, až je vyhrajeme, tak všechno změníme.“ Zároveň vyzval, že je potřeba přitvrdit a sáhnout k nátlakovým akcím. „Když to nejde po dobrém, půjde to po zlém,“ dodal z podia Dufek.

Svými slovy nadzvedl například odboráře Josefa Středulu. „Včera mě opravdu naštval Bohumír Dufek, předseda Asociace samostatných odborů. Ta nemá s Českomoravskou konfederací odborových svazů naštěstí nic společného. Slova o “skopčácích” nebo výzvy “když to nejde po dobrým, půjde to po zlým”, jsou pro mě zcela nepřijatelná,“ napsal na svůj twitterový účet Středula.

Ještě ostřejší reakci zvolil například ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). „Předseda Dufek se projevil neuvěřitelně hovadsky“. Mluvil jako zkušený bolševik…,“ napsal na sociální sítě.

Odborář Dufek jako komunistický pohlavár. Flusnul nám do ksichtu, říká autor billboardů, které vylepil na jihu Čech

Nedávné prohlášení odboráře Bohumíra Dufka pořádně hnulo žlučí podnikatelů a živnostníků napříč celou republikou. Do předsedy Asociace samostatných odborů se nyní opřel majitel hlubocké reklamní agentury Martin Hájek. Ten nechal na čtyřech...

 

V podobné duchu reagoval také bývalý ministr financí a spoluzakladatel TOP-09 Miroslav Kalousek. „Takhle nemluví odborář, ani ten “nejostřejší”. Takhle mluví bolševický revanšista, který nenávidí demokracii,“ shrnul.

Covidový přešlap

Není to jediné Dufkovo kontroverzní vyjádření. Předrevoluční člen KSČ pořádně hnul žlučí podnikatelů a živnostníků napříč celou republikou už v době covidu, kdy prohlásil v pořadu 360° na CNN Prima News, že Česko potřebuje jen polovinu nynějších restaurací, zbytek jsou podle něj pouze nálevny, kde se podává alkohol. V pořadu společně s ním vystupoval šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který ho za jeho slova zkritizoval. Podle jeho slov je tento názor zcela mimo. „On si představuje, že když někdo zkrachuje, tak je to něco pozitivního,“ kritizoval odboráře šéfkuchař.

Do předsedy Asociace samostatných odborů se tehdy opřel majitel hlubocké reklamní agentury Martin Hájek. Ten nechal na čtyřech místech vylepit billboardy upozorňující na Dufkovo vyjádření. „Úspěšný krach do nového roku. Jmenuji se Dufek… Bohumír Dufek,“ psalo se na billboardu přirovnávajícím předního odboráře ke komunistickým pohlavárům. 

Komunista Filip se zastal odboráře Dufka. Škoda, že málo koho napadlo zamyslet se nad úrovní pohostinství, říká

Uplynuly zhruba dva měsíce od výroku odboráře Bohumíra Dufka, který rozpoutal vlnu emocí především na sociálních sítích. Poté, co se nechal slyšet, že Česko potřebuje jen polovinu nynějších restaurací a zbytek jsou podle něj pouze nálevny, kde se...

„Proč jsem to udělal? Protože flusnul nám živnostníkům do ksichtu. On tady říká, aby zaměstnanci nebo majitelé hospod šli na pracovní úřady. To přeci není řešení. Přeci za tu situaci, která tu je, může nemoc a ne lemplovitost zaměstnavatelů,“ řekl tehdy redakci Drbny Hájek a dodal, že šlo čistě o jeho soukromou iniciativu.

Dufka se tehdy zastal dnes už bývalý předseda komunistů a Jihočech Vojtěch Filip. „Dufek to tvrdě schytal ze všech stran, nejen od majitelů restaurací. Pravda, jeho vyjádření bylo poněkud nešťastné, byť za ním určitě nestála, jak znám osobně Dufka, žádná zlomyslnost. Škoda, že málo koho přitom napadlo zamyslet se nad skutečnou úrovní českého pohostinství,“ řekl tehdy Filip.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto webové stránky Bohumíra Dufka

Štítky Bohumír Dufek, Vojtěch Filip, Josef Středula, Miroslav Kalousek, Marian Jurečka, Zdeněk Pohlreich, Martin Hájek, KSČ, KDU-ČSL, Českomoravská konfederace odborových svazů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

J.Z. Vy budete hlava jako ti převlečení soudruzi soukmenovci o kterých píšu dole. Tak čtěte, myslete, dívejte se kolem, učte se, ptejte se, zkoumejte a pak pište.

Čtvrtek, 16. března 2023, 19:44Odpovědět

Jan Ziegler

Dufek je obyčejný magor a vypatlanej komunista. Nic jiného.

Čtvrtek, 16. března 2023, 10:02Odpovědět

Pavel Šimák

Dufek to řekl hodně zostra a hodně lidově, ale pravda je jaká? všechny hypermarkety, hobbymarkety, supermarkety a i menší markety patří komu? Čechům ne, ale právě Němcům, Rakušanům apod. Kam asi mizí jejich zisky? No přec k jejich majitelům. proč má pokladní v Lidlu v ČR třetinový plat oproti pokladní v Lidlu v Německu, když dělají totéž, v tomtéž podniku, v téže Evropě? kecy o vyšší produktivitě v zahraniční jsou jen mazání medu okolo huby

Čtvrtek, 16. března 2023, 07:33Odpovědět

Libor Burian

O čem je vlastně článek ? Po rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, film Příběh Kmotra agent StB Mrázek z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Hlava 22, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vlk z Wall Streetu, Erin Brockovich, písně Karel Kryl Demokracie, Za prachy Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado Mám jednu ruku dlouhou, Nájem zvedej, Sami, Klus Pánubohu do oken, Nightwork Píseň pro obyvatele města Prahy, Pokáč Sexuální násilí, ABJ virtuálky, vše o mafii která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, lhářů, komediantů, válečných trpaslíků, kudlanek, trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás. To je důvod, pokus o pojmenování problémů je vražednou lichvářskou zbrojařskou válečnickou zlodějskou mafií napadán. I Pohlreich přece ve svých televiznich návštěvách restaurací ukazuje na problémy, třeba i s čistotou. A předseda KSČM Filip si ironicky pochvaluje soudruhy kandidáty na presidenta z řad členů KSČ. Falešní studenti falešných práv a škol prodavačů titulů, rydlrakušanovci s černou vlajkou mezi státními, se soudruhy dvořáky, stříži, rycheckými, bendovci, mrázkovci, rychtigovci, cimickými, feriovci kteří zamlžují důvody dnešního marasmu a jejich pisálky. Lidé se probouzí všude, je potřeba začít uklízet. Němci si musí uvědomit že byli mafií použiti k tažení na východ, zfetovaní pervitinem, zfanatizovaní hiedlerovci poslaní na smrt zmrznutím bez zimní výstroje pro jejich životní prostor, suroviny a zem zaslíbenou. O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té mafie. Na drbně články generála Hynek Blaško První výročí války na Ukrajině, Trampoty EU, Minúta pravdy Milana Uhríka, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch české titulky. Citát mužíka s pseudonymem Rotschild 1763:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům...

Čtvrtek, 16. března 2023, 01:04Odpovědět

Odborář Dufek šokoval svým výrokem o skopčácích. Už v době covidu nadzvedl nejen jihočeské podnikatele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.