Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Lidem vadí chladicí kontejnery pohřební služby. Reagujeme na to, tvrdí firma

Chladicí boxy pohřební služby překvapily některé obyvatelé Českých Budějovic. Objevily se u hlavní silnice spojující krajské město s Dobrou Vodou. Podle některých místních je to neetické. Jednatel Pohřební služby Ave Fenix Budějcké Drbně sdělil, že společnost řeší například oplocení areálu a další opatření.

Informaci zaslalo Budějcké Drbně několik čtenářů. „Ta zařízení se nachází na Dobrovodské ulice u zastávky MHD Zvonárna. Mají to být mrazáky na lidská těla pohřební služby. Přijde mi docela nedůstojné uchovávat ostatky v mrazácích na drůbež a u rušné silnice a hlavně u bytové zástavby,“ napsal redakci jeden z místních.

Zařízení podle něj patří na klidné a důstojné místo. Podobně reagovali také další obyvatelé Suchého Vrbného. U příspěvku na facebookové diskusi ve skupině Suché Vrbné věc komentovali také další místní. Někteří se zlobí, jiní pro to mají pochopení. „Úplně standartní věc, každá pohřební služba má dnes své chladicí zařízení a věřte, že to schválení není jen tak a musí to splňovat hodně věcí,“ napsal jeden z diskutujících Karel Krauskopf.

„To jo, to všichni chápeme, o to vůbec nejde. Tady jde o to, že ty mrazáky jsou na volno pod okny bytových domů a 20 metrů od hlavní silnice,“ reagovala na něj autorka příspěvku Petra Boudová

Policie nezjistila protiprávní jednání

Na místo včera někdo přivolal také státní orgány. Událost prošetřovala i policie, potvrdil Budějcké Drbně policejní mluvčí Milan Bajcura„Mohu sdělit, že jsme na místo vyjeli na základě oznámení na linku 158. Nezjistili jsme, že by došlo k protiprávnímu jednání,“ řekl redakci. Podle informací redakce měli zástupci firmy doložit všechna potřebná povolení.

Budějcká Drbna se obrátila také na vedení firmy Ave Fenix. „Došlo k havárii na chladicím zařízení, a tak využíváme toto chladicí zařízení. Odstranění havárie bude trvat nějakou dobu, po tento čas jsme začali využívat tento kontejner. Nyní činíme všechny kroky pro to, aby to bylo v souladu s platnou legislativou,“ řekl dnes redakci jednatel společnosti Jiří Fanta.

Ten si podle svých slov uvědomuje, že některým lidem vadí vzhled místa a hluk. Firma na to chce reagovat.

„To už se v tuhle chvíli děje. Hluk je možné řešit různými způsoby, k tomu určitě dojde. Všechny ty věci vyžadují nějaký legislativní postup. Musíme mít schváleno od stavebního úřadu, co tam můžeme udělat. Může to být například oplocení, které sníží právě tu hlučnost. Toto v tuhle chvíli činíme,“ dodal jednatel. S ohledem na tyto okolnosti proto podle něj není možné říct, jak dlouho současný stav potrvá. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Čtenář Drbny

Štítky české budějovice, suché vrbné, pohřební služba, silnice, byty, policie, město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

to snad ne? chladící boxy s mrtvými pod okny jen tak???majitel pohřební služby by si to určitě nedal pod okno-opravdu je nutné až takhle nechutným způsobem otravovat normální lidi? jak se mu spí?

Pondělí, 3. července 2023, 10:25Odpovědět

Funebrák Karl

Ty lidi mají ale starosti, mne je úplně jedno kam mne po smrti odloží, klidně mne mohou odvést i popeláři.

Pátek, 30. června 2023, 00:42Odpovědět

Lidem vadí chladicí kontejnery pohřební služby. Reagujeme na to, tvrdí firma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.